Connectify verbindt bedrijven met hun klanten

Zo makkelijke verdeel je je pot mobiele data over jouw team

Telecommunicatie bij Connectify

Mobiele data over je team verdelen zoals jij wil? Dat kan. Met een paar kliks geef je ieder wat die nodig heeft. En dat zonder je vast maandbudget te overschrijden.

Veronique is altijd op de baan. Tussen klantenbezoeken voert ze bestellingen in, mailt en whatsappt ze met collega’s. Bij klanten presenteert ze de nieuwste producten op haar tablet. Ze checkt live de voorraden en werkt offertes meteen onderweg uit.

Bert zit als IT-er op kantoor. Hij babbelt lustig mee in het interne Whatsapp-groepje, maar surft vooral over wifi van het kantoor.

Zaakvoerster Els wil mobiel en op kantoor altijd bereikbaar zijn voor haar klanten. Op haar smartphone checkt ze de flow van bestellingen, volgt ze haar bedrijf financieel op, stuurt ze presentaties door en deelt ze video’s met haar mensen. Terwijl Waze haar naar afspraken gidst, luistert ze naar inspirerende podcasts.

Het zal je niet verbazen dat elk lid van dit team niet evenveel 4G verbruikt. Veronique en Els zijn grootverbruikers. Ze hebben elk zeker 9 GB nodig per maand. Bert komt met 1 GB ruim toe.

Hoe ze dit oplossen? Eenvoudig!

De pot mobiele data die inbegrepen is in KLIK verdelen ze zelf volgens de behoeften van elk teamlid. Wie meer volume mobiele data nodig heeft, krijgt meer.

Hoe ga je te werk voor het verdelen van de pot mobiele data?

Stap 1. Analyseer je mobiel verbruik

Check het totale mobiele verbruik van jou en je team. Verbruiken jullie maandelijks bijvoorbeeld 5 GB, 10 GB, 20 GB of meer? Dan weet je in welke orde van grootte je een zakelijk abonnement moet zoeken.
Leuk is dat je bij KLIK het verbruik van sommige apps niet hoeft mee te tellen. Met Free G gebruik je maar liefst 5 topapps gratis: WhatsApp, Facebook Messenger, Yelo Play-app, Telenet TV en Play Sports.

Stap 2. Tel het aantal simkaarten

Hoeveel smartphones en eventueel andere toestellen met een simkaart heb je nodig in jouw zaak? Tel ze even. Goed om weten is dat de huidige pakketten voor zelfstandigen en kleinere ondernemers tot 10 simkaarten tellen. Die krijg je er zonder meerkost bij.

Stap 3. Verdeel de pot mobiele data

Vervolgens open je de handige alles-in-één-app van Telenet of surf je naar Mijn Telenet. Daar monitor je het mobiele dataverbruik van jezelf en je team. Gebruiksgemak staat hierbij centraal. Je verdeelt de volle pot mobiele data vlotjes over 2 tot 10 simkaarten. Per teamlid stel je limieten in. Achteraf doe je heel gemakkelijk aanpassingen en je kan op elk moment het mobiele dataverbruik checken en kijken hoeveel dagen je nog over hebt tot de nieuwe periode weer start.

Zo verdeelt zaakvoerster Els de pot van 20 GB aan mobiele data over Bert (1 GB) en Veronique (9 GB). Zelf houdt ze de overige 11 GB. Maar even gemakkelijk zet ze Bert op 2 GB wanneer zijn professionele verbruik toeneemt, en Veronique op 1 GB tijdens haar zwangerschapsperiode. Zo kan haar vervangster met 8 GB de baan op.

Stap 4. Vraag automatische herinneringen

Bij het verdelen van het verbruik kan je meteen kiezen voor automatische herinneringen over het verbruik van je mobiele data. Zo krijg je een boodschap per sms zodra je op 80% en 100% van jouw persoonlijke limiet zit.

Stap 5. Betaal steeds hetzelfde

Hoe je de pot mobiele data ook verdeelt, je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Die zekerheid heb je.

Kies voor KLIK en pas heel gemakkelijk jouw mobiele dataverbruik aan.

Bron: Telenet Business