De beste oplossing voor videobellen in de zorg

Steeds meer patiënten en bewoners in zorgorganisaties, zoals woonzorgcentra, willen kunnen beeldbellen met vrienden en familie. Ook voor zorg op afstand is het handig om eenvoudige opties te hebben zodat de zorgverleners geen tijd verliezen aan technische problemen. Als Telenet Business partner heeft Connectify dé oplossing. Met de Tellie IPTV heb je de perfecte oplossing op maat van jouw zorginstelling.

Videobellen in de zorg
Videobellen zorg

Digitalisering en zorg

Videobellen in de zorg

Digitalisering en zorg

In de zorgsector wordt het steeds belangrijker om nu te investeren in de juiste digitale middelen voor later. Digitale zorg kan heel wat tijdrovende taken automatiseren en vergemakkelijken. Op die manier gaat je interne en externe communicatie vlotter verlopen, maar kan je ook de levenskwaliteit van de bewoners en patiënten verhogen.

Digitaal materiaal dat up-to-date is, is niet enkel handig voor de zorgverleners die snel met technologie om kunnen. Veel actuele technologie is er ook op gemaakt om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn voor gebruikers. Zeker in woonzorgcentra zijn apparaten die beeldbellen versimpelen een bijzonder goede investering. Om te videobellen zorg je er best voor dat je de gepaste technologie hebt voor jouw organisatie.

Connectify helpt je met een oplossing op maat te vinden.

Waarom investeren in het juiste materiaal om te videobellen zo belangrijk is

Videobellen in de zorg

Waarom investeren in het juiste materiaal om te videobellen zo belangrijk is

Het kan soms veel gemakkelijker lijken om de typische beeldbel-oplossingen te gebruiken die op de algemene consument gericht zijn. In veel zorgorganisaties zorgt dit juist voor meer problemen, zeker wanneer meerdere mensen tegelijkertijd willen beeldbellen. Zorgverleners verliezen zo veel tijd aan IT-support waar ze niet voor zijn opgeleid.

Bij Connectify geloven we daarom in de uitstekende mogelijkheden van een IPTV zoals Tellie TV. Beeldbellen was nog nooit zo eenvoudig!

Geen gedoe met apps

Wanneer je wilt beeldbellen, denk je waarschijnlijk meteen aan de typische apps die op consumenten gericht zijn, zoals FaceTime, Skype of Whatsapp. Deze applicaties zijn echter niet altijd even handig voor patiënten of bewoners in zorginstellingen. Je moet eerst de app downloaden op een geschikt apparaat en dat is niet altijd even gemakkelijk voor oudere personen. Vaak moet de zorgverlener dan extra tijd spenderen om het beeldbellen technisch mogelijk te maken. De aandacht gaat dan weg van de belangrijkste zorg.

Met een geschikt apparaat zoals een televisie met Tellie IPTV neem je meteen heel wat IT-problemen weg. We hebben Tellie zo ontworpen dat het eenvoudig is in gebruik voor jong en oud en beeldbellen zonder veel gedoe mogelijk maakt. Met de ingebouwde camera en internetverbinding moet de patiënt ook niet zelf meteen alle juiste apparaten en abonnementen hebben om sociaal contact te behouden tijdens hun verblijf in jouw zorginstelling.

Zelfredzaamheid

Tijdens een verblijf in een woonzorgcentrum of een moeilijk herstel, krijgt een patiënt of bewoner al snel het gevoel dat ze minder zelfstandigheid hebben. Daarbij kan de juiste technologie helpen om beeldbellen eenvoudig te maken en de patiënten en bewoners weer wat zelfredzaamheid terug te geven. Ze kunnen zelf het tijdstip van een (video)gesprek bepalen en met de afstandsbediening eenvoudig een oproep beantwoorden.

Integratie in je zorginstelling of woonzorgcentrum

Een Smart TV zoals Tellie kan je gemakkelijk integreren in de bestaande structuren binnen je zorginstelling of woonzorgcentrum. Veel kamers beschikken namelijk al over een televisiescherm. Een digitale upgrade is dan verstandiger dan te investeren in een paar tablets. Deze mogelijkheid direct in de kamer aanbieden zal ook de levenskwaliteit van de bewoners enorm verbeteren.

Persoonlijk contact met de zorgverlener

Wanneer je zorginstelling niet direct bij het ziekenhuis gelegen is, kan het moeilijk zijn om persoonlijk contact te behouden tussen dokter of zorgverlener en de patiënt. Met Tellie kan je gemakkelijk een gesprek plannen waarbij de patiënt zelf kan praten met de zorgverlener en vragen kan stellen bij het herstel of andere gezondheidsproblemen. Beeldbellen in de zorg is dus niet enkel handig voor sociaal contact, maar ook voor een kwalitatieve zorg.

Tellie IPTV

Tellie IPTV

Tellie is de geschikte IPTV voor jouw zorginstelling. Met belangrijke functionaliteiten zoals eenvoudig beeldbellen, een uitgebreide TV-gids en zelfs digital signage-mogelijkheden geeft Tellie een kwalitatieve upgrade aan de technologie in de kamer van de patiënt of bewoner.

Tellie, dé oplossing voor beeldbellen in woonzorgcentra:

Wat is IPTV?

IPTV

Wat is IPTV?

IPTV (Internet Protocol TeleVision) is een manier van digitaal televisiekijken waarbij je gebruikmaakt van een internetverbinding om het signaal te ontvangen. Door de razendsnelle verbinding van Connectify geniet je daarbij van een hoge kwaliteit en een even groot aanbod als bij traditionele televisie via een kabel of satelliet. De kosten van een IPTV zijn daardoor ook vaak een pak lager, aangezien alles via de bestaande internetverbinding kan verlopen. En dat is zelfs niet het enige kostenbesparende aspect aan IPTV; aangezien alles digitaal verloopt, beperk je in de toekomst onnodige taken voor je personeel. Zo bespaar je dus ook tijd. 

Eenvoudige high-tech met Tellie TV

Mensen hebben vaak lage verwachtingen bij technologie in de zorgsector, maar met Tellie TV krijg je hightech voor een lage prijs. Die hightech houdt in dat je een beeldresolutie van 4K ontvangt; dus betere kwaliteit dan traditionele televisie! En door de vereenvoudigde interface van Tellie kan iedereen meteen met deze technologie overweg. Geen honderd verschillende knopjes en menu's meer, maar een versimpelde TV-gids, zodat ook oudere mensen kunnen genieten van alle functionaliteiten van een IPTV.

Daarnaast kan je de Tellie IPTV ook als informatieve schermen gebruiken. Zo kan je laten zien wat het weekmenu is, welke interessante evenementen in de buurt zijn en andere persoonlijke informatie zoals afspraken en check-ups. Op die manier maak je een televisie in de kamer nuttig, ook wanneer hij uitgeschakeld is.

Sociaal contact via beeldbellen

Interactieve tv - Connectify

Sociaal contact via beeldbellen

Een van de zovele voordelen is het verbeteren van sociaal contact. Een belangrijke manier om persoonlijk contact mogelijk te maken wanneer fysiek contact niet mogelijk is, is even kunnen beeldbellen. Een goed gesprek, ook via beeldbellen, kan enorm deugd doen. En een patiënt met minder stress herstelt natuurlijk beter! Met Tellie IPTV kunnen vrienden en familie veilig thuis blijven en toch contact houden. Eenzaamheid bij ouderen neemt dankzij Tellie sterk af. 

Met de ingebouwde camera van Tellie IPTV maak je videobellen gemakkelijker dan ooit, ongeacht de technische kennis van de patiënt of bewoner. Met één klik op de afstandsbediening kan een cliënt of patiënt gemakkelijk met vrienden en familie videobellen. Ook zorgverleners onder elkaar kunnen met een Tellie IPTV eenvoudig videobellen met collega's van andere zorginstellingen. 

Maak je je zorgen over de privacy van je bewoners? De cybersecurity-experten van Connectify zorgen dat je data ten allen tijde veilig blijft, via permanente monitoring en samenwerking. Zo blijft je netwerk dus altijd volledig beveiligd, en kunnen je bewoners in alle rust communiceren via video.

Connectify: de IT-expert in de zorg

Met de uitstekende IT-oplossingen van Connectify zorg je niet enkel voor een degelijke digitale upgrade van je instelling, maar verlicht je ook het werk van je IT-afdeling en de zorgverleners. Zij kunnen vanaf nu hun tijd steken in wat écht belangrijk is.

Als vaste Telenet Business Partner helpen we jouw IT-structuur naar een hoger niveau te tillen. Wij bekijken samen met jouw zorginstelling de beste oplossingen op maat voor alle problemen en helpen je op weg naar een innovatieve en duurzame digitalisering van de zorg.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht