Wat is beeldbellen in de zorg? Connectify biedt het antwoord!

Wat is beeldbellen in de zorg? Het wordt steeds meer een hot item als het gaat over een innovatieve toekomst voor zorgorganisaties. In deze drukke tijden is het belangrijk dat bewoners of patiënten in de zorg sociaal contact kunnen houden met vrienden en familie. Maar ook voor het personeel heeft videobellen belangrijke voordelen. Lees in dit artikel van Connectify wat beeldbellen in de zorg kan doen!

Wat is beeldbellen in de zorg
Wat is beeldbellen in de zorg

Digitalisering en levenskwaliteit in de zorg

Wat is beeldbellen in de zorg

Digitalisering en levenskwaliteit in de zorg

Het is al langer duidelijk dat een goed herstel en stabiele gezondheid ook afhankelijk zijn van hoe de patiënt zich voelt. Voldoende persoonlijk contact, ook wanneer het niet fysiek kan, is daarbij essentieel. Voor de zorgsector wordt beeldbellen dan ook steeds belangrijker om de levenskwaliteit van bewoners en/of patiënten in een zorginstelling te verbeteren.

Duurzame digitalisering, direct in de kamer!

Kwalitatieve technologie is hierbij nuttig om een duurzame digitalisering in de zorg te bevorderen. Bij Connectify krijg je geen onhandige snufjes waar alleen tech-nerds mee omkunnen, maar waardevolle technologie zoals Tellie IPTV, die eenvoudig in gebruik is voor jong en oud. Zowel oudere bewoners van woonzorgcentra als revaliderende patiënten zullen het verschil merken, direct in hun eigen kamer!

Connectify zorgt voor een innovatieve oplossing, op maat van jouw zorgorganisatie. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Tellie IPTV: dé oplossing voor veilig beeldbellen

Logistiek medewerker rusthuis

Tellie IPTV: dé oplossing voor veilig beeldbellen

Ben je op zoek naar een veilige manier voor zorgverleners en cliënten om te beeldbellen? Investeer dan in Tellie IPTV voor jouw zorginstelling!

TV voor ouderen met dementie

Tellie: de beste IPTV voor de zorgsector

Tellie is een IPTV (Internet Protocol TeleVision) die speciaal ontworpen is om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Door de internetverbinding krijg je toegang tot een groot aanbod aan TV-zenders, streaming, On-Demand televisie en nog veel meer. En dat met een eenvoudige interface! 

Een Tellie TV is ook nog eens kostenefficiënt omdat je geen apart kabelabonnement nodig hebt. Voor een zorginstelling is het dus ideaal aangezien je niet meer met verschillende abonnementen moet sukkelen. Alles komt simpelweg samen in één televisiescherm.

Beeldbellen via de televisie

IPTV van Tellie laat bewoners ook toe om eenvoudig te beeldbellen! Door de ingebouwde camera en het brede beeldscherm, kan elke bewoner gemakkelijk contact houden met vrienden en familie. Er moet niet telkens een zorgverlener tijd vrijmaken als een patiënt of bewoner even sociaal contact nodig heeft. Elke kamer in een zorginstelling is nu vaak al voorzien van een televisiescherm. Daarbij is het dus niet zo moeilijk om de Tellie TV-software te installeren op jouw beeldschermen. Met de extra toepassingen is de keuze voor deze kwalitatieve Smart TV's snel gemaakt!

Gebruiksvriendelijk voor iedereen

Nieuwe technologie is niet altijd simpel, zeker voor de oudere generaties. Met Tellie IPTV heb je dit probleem echter helemaal niet! De Smart TV heeft een speciale vereenvoudigde interface waarbij alles simpel bediend wordt met de afstandsbediening. Met 1 druk op de knop kan je al beginnen beeldbellen.

Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor het zorgpersoneel is Tellie veel gemakkelijker in gebruik. Je hoeft niet meer te sukkelen met laptops en moeilijke softwares zoals Skype en Whatsapp. De bewoner kan volledig zelfstandig contact opnemen, zonder tussenkomst van een zorgverlener. Zo heeft het zorgpersoneel meer tijd voor andere zaken.

De beste optie voor zorginstellingen

Het wordt steeds belangrijker voor een zorginstelling om kwalitatieve opties te hebben om te beeldbellen. Oudere mensen beschikken niet altijd over een eigen smartphone en kunnen ook niet even goed overweg met een laptop of tablet. Op het eerste gezicht lijkt het goedkoper om een paar tablets aan te schaffen, maar vaak betekent dit heel wat meer werk voor de zorgverleners.

Tellie helpt ook de digitale kloof tussen jongeren en ouderen verkleinen. Volgens de laatste versie van de Digimeter van imec-MICT-UGent, een onderzoeksgroep die jaarlijks het mediagebruik in Vlaanderen analyseert, heeft wel 73% van Vlaamse 65-plussers het moeilijk met technologie. De eenvoud van Tellie zorgt ervoor dat ouderen toch mee kunnen met modern times, en draagt zo bij tot het dichten van de digitale kloof.

Investeren in een Tellie IPTV met ingebouwde camera en een eenvoudige interface is dan een ideale optie! De bewoners of patiënten kunnen gemakkelijk zelfstandig beeldbellen met vrienden en familie, zonder tussenkomst van een zorgverlener. De Smart TV's zijn efficiënt en goedkoop om op grote schaal te installeren.

Een fijnere ervaring voor de bewoner of patiënt EN een lagere werklast voor de zorgprofessional? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar Tellie brengt al deze voordelen naar jouw zorgorganisatie!

Altijd sociaal contact via beeldbellen

Beeldbellen is voor zowel de zorgprofessional als voor de cliënt een handig middel om te contact te houden met elkaar en met de buitenwereld. Wanneer een fysieke consultatie bijvoorbeeld niet mogelijk is, is beeldbellen met de zorgverlener een goed alternatief.

Voor de zorgverlener

Beeldbellen biedt bovendien heel wat voordelen voor zorgprofessionals. Een (huis)bezoek is niet altijd mogelijk. Daarbij is telefonisch contact vaak helemaal niet genoeg om een goed beeld te krijgen van de situatie. Via beeldcontact krijgt de zorgverlener meteen een betere indruk over de gezondheid van de cliënt en kan er voldoende tijd genomen worden voor een consultatie, zonder dat er tijd kwijt is aan verplaatsingen.

Voor de cliënt/patiënt

Tijdens een langer verblijf in een zorginstelling missen patiënten vaak persoonlijk contact met vrienden en familie, die niet altijd tijd hebben om langs te komen. Vaak is er echter wel tijd om eens kort te videobellen! Met een simpele optie zoals beeldbellen via Tellie IPTV zorg je ervoor dat de bewoners of patiënten in jouw zorginstelling zich niet eenzaam voelen!

Connectify: jouw partner voor beeldbellen in de zorg

Geloof jij net zoals ons in de voordelen van kwalitatieve en innovatieve digitalisering in de zorg? Connectify is een expert voor technologie in de zorg die zijn geld écht waard is! We zorgen voor een all-in oplossing waarbij zowel de zorgverleners als de patiënten het verschil zullen merken. Contacteer ons vandaag nog via onderstaand formulier voor een vrijblijvend gesprek.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht