Connectify verbindt bedrijven met hun klanten

Hoe bereik je eenzame ouderen?

Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem bij ouderen, zeker in de zorgsector. Vooral sinds de coronacrisis is de sociale en emotionele eenzaamheid aanzienlijk toegenomen. Als kind, familielid of vriend vraag je je misschien af hoe je een oudere beter kan bereiken, maar vind je er de juiste middelen niet voor. Vandaag bestaan er tal van technologische hulpmiddelen die je kunnen helpen snel in contact te staan met de oudere en het eenzame gevoel tegen te gaan! Een daarvan is videobellen. Je leest er meer over in dit artikel van Connectify.

Hoe bereik je eenzame ouderen
Hoe bereik je eenzame ouderen

Emotionele eenzaamheid: een vaak voorkomend probleem

Hoe bereik je eenzame ouderen

Emotionele eenzaamheid: een vaak voorkomend probleem

Eenzaamheid is een vaak voorkomend probleem bij ouderen. Volgens dit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting voelt bijna een kwart van de 75- tot 79-jarigen zich meerdere keren per week of zelfs dagelijks eenzaam. Deze eenzaamheid komt voort uit diverse oorzaken: verlies van een partner, achteruitgang in fysiek en mentaal functioneren, afgenomen contact met vrienden en familie, niet genoeg onder de mensen komen, gebrek aan sociale relaties… Er zijn tal van redenen waarom mensen zich eenzaam voelen.

Als omgeving wil je uiteraard een luisterend oor bieden en het gevoel van eenzaamheid bij de oudere zoveel mogelijk verzachten. Alleen is het vandaag de dag niet evident om op ieder moment tijd vrij te maken om aanwezig te zijn. Een voltijdse job, kinderen met hobby’s, huishouden, andere taken of verplichtingen… Een volgestouwde agenda maakt nu eenmaal deel uit van het leven in de 21ste eeuw. Je hebt dan moderne oplossingen nodig.

Tellie voorkomt sociaal isolement

Hoe bereik je eenzame ouderen

Tellie voorkomt sociaal isolement

Dat je niet op ieder moment aanwezig kan zijn in het woonzorgcentrum, is vandaag meer dan normaal. Toch wil je er zoveel mogelijk zijn, ook op de momenten wanneer je weinig tijd vrij hebt. Wist je dat er tal van handige oplossingen bestaan die de afstand tussen jou en de oudere overbruggen en dynamische vormen van communicatie mogelijk maken? Dan is videocommunicatie een goed idee!

Tellie IPTV is er om het contact tussen ouderen en hun familie en vrienden te bevorderen. Net zoals met je digibox thuis is er de mogelijkheid om televisie te kijken, maar er is meer! Met de Tellie Family-applicatie op de televisie kan de oudere met één druk op de knop beeldbellen met familie en vrienden. Zo kan je na een druk bezette dag toch even bijpraten en ervoor zorgen dat de oudere zich niet langer eenzaam voelt.

Volgens het onderzoek van de Koning Boudewijnstichting gebruiken 75-plussers ook veel minder applicaties zoals Whatsapp, Skype, Messenger en andere sociale netwerken, zelfs in het kader van zorg. Ze zijn namelijk niet erg gebruiksvriendelijk voor ouderen, die vaak niet over een smartphone of tablet beschikken. Daarom vindt Connectify het belangrijk om meteen gebruiksvriendelijke en intuïtieve oplossing voor de dag te komen. De interface van Tellie is enorm overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik, en kan bovendien helemaal worden aangepast aan de noden van de oudere!

Ontdek de handige functies van Tellie Family!

Ontdek de handige functies van Tellie Family!

Hoe werkt Tellie Family precies? En welke handige functies biedt het? Tellie is ontworpen om de communicatie tussen ouderen en hun vrienden en familie aanzienlijk te vergemakkelijken! In een oogopslag neem je contact op met de oudere, waar en wanneer je maar wil. Maar de oudere kan ook zélf contact opnemen met vrienden of familie, dankzij de eenvoudige afstandsbediening en overzichtelijke interface. Op die manier krijgt de oudere bovendien ook een deel zelfredzaamheid terug.

Tellie familie app
Beeldbellen in de zorg voordelen

Een eerste handige functie van Tellie Family is de mogelijkheid tot beeldbellen in de zorg. Wanneer ouderen zich eenzaam voelen, kan het deugd doen om even bij te praten. Dat kan uiteraard ook via een telefoongesprek, maar met beeldbellen voelt de conversatie veel reëler aan, alsof je samen in de kamer zit!

Maar er is meer: familie en vrienden met de Tellie Family app kunnen ook op elk moment foto’s met leuke bijschriften doorsturen, die automatisch op het scherm van de oudere verschijnen. Een mooie tekening, een leuk vakantiekiekje of gewoon een sfeerbeeld van thuis: met Tellie Family deel je al je mooiste momenten met oma of opa! Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Ontdek alle features van de Tellie Family App:

Tellie IPTV

Tellie IPTV

Daarnaast heb je met Tellie IPTV uiteraard ook de mogelijkheid om interactief televisie te kijken, net zoals de bewoner gewend is van thuis. Tellie zorgt voor tal van interactieve functies, zoals TV-On-Demand, terug- of vooruitspoelen, live pauzeren, mogelijkheid tot Netflix en andere streamingdiensten, enzovoort. Op die manier wordt de bewoner verzekerd van een aangenaam verblijf met maximaal comfort!

Meer weten over Tellie IPTV?
IPTV

Alle voordelen van Tellie op ‘n rijtje

1.

Vlot contact met familie en de buitenwereld

Een belangrijke oorzaak van eenzaamheid is het gebrek aan dagelijks contact. Heeft de bewoner nood aan een goed gesprek met vrienden of familie? Met Tellie neemt de bewoner zelfstandig contact op, met één druk op de knop. 

Menselijk contact heeft een positief effect op het welzijn van de bewoner. Beeldbellen met naasten is dan ook een uitstekende manier om het welbevinden van de bewoner te stimuleren!

2.

Aangenaam verblijf

Daarnaast zorgt Tellie ook voor een aangenaam verblijf in het woonzorgcentrum. Met Tellie ontvangt de gebruiker namelijk alle interactieve functies die hij gewoon is van thuis: TV-On-Demand, terug- of vooruitspoelen, live pauzeren… 

Op die manier garandeer je de bewoner een extra comfort, dat in weinig andere woonzorgcentra te vinden is!

3.

Eenvoudig in gebruik

De interface van Tellie is speciaal op maat van ouderen ontworpen, zodat ze de software zelf makkelijk kunnen bedienen. Dankzij de vereenvoudigde weergave van het menu en de tv-gids is de software intuïtief in gebruik. Zo geef je de bewoner ook een stukje zelfredzaamheid terug!

Daarnaast werkt Tellie ook niet via een externe player, maar via System-On-Chip technologie. Dit betekent dat er geen extra kabels aan te pas komen, maar er gewoon een chip geïnstalleerd wordt in je display. Zo zorgt Tellie voor een mooi ogende televisie in de kamer van je bewoners.
4.

Tellie ontzorgt personeel

Tellie ontzorgt ook het personeel en andere vrijwilligers van woonzorgcentra. Omdat bewoners dankzij Tellie zelfstandig contact kunnen opnemen met familie of vrienden, is de aanwezigheid van een zorgverlener die helpt met de technische tools niet langer nodig. Zo kan je als woonzorgcentrum heel wat tijd en kosten besparen.


Wil je alle voordelen van beeldbellen in de zorg nog eens uitgebreid lezen? 

Wil je de eenzaamheid van ouderen oplossen?

Wil je ook de eenzaamheid van de ouderen verbeteren? Je bent op de perfecte plek! Wij bieden jou de beste oplossing aan dat er bestaat, videobellen! Contacteer ons snel voor meer informatie of boek een gratis demo in onze innovation room.

 • Reeds 20+ bedrijven gingen je al voor!
Tellie IPTV

Connectify is een vaste Telenet Business partner

Telenet Business Partner

Connectify is een vaste Telenet Business partner

Connectify is een vaste Telenet Business partner. Samen gingen we op zoek naar een eenvoudige oplossing om eenzame ouderen gemakkelijk in contact te brengen met vrienden en familie en zo sociaal isolement in woonzorgcentra te voorkomen. Onze gecombineerde expertise in IT zorgt ervoor dat we steeds de beste kwaliteit én de beste service kunnen verzekeren aan de klant.

Beeldbellen met Tellie? Wij staan voor je klaar!

Zin om de bewoners in je woonzorgcentra in contact te brengen met vrienden en familie? Met Tellie verbindt Connectify eenzame mensen met de buitenwereld en zorgen we ervoor dat iedereen een comfortabele televisie-ervaring krijgt, net zoals thuis. Onze IPTV-experts staan met veel plezier voor je klaar om jouw woonzorgcentrum klaar te maken voor de toekomst!

Neem contact met ons op

Toch nog niet helemaal overtuigd? Dan bieden we je graag een gratis, vrijblijvende demo aan. Onze innovation rooms zijn volledig uitgerust met een realistisch interieur en alle technologieën die we aanbieden. Zo kan je alle voordelen van Tellie zelf ervaren!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht