Beeldbellen in de zorg: voordelen en beste opties

Via beeldbellen is het voor ouderen mogelijk om toch zoveel mogelijk persoonlijk contact te houden, zowel met zorgverleners als familie. Het is echter niet altijd even eenvoudig voor ouderen om overweg te kunnen met de nieuwste technologieën. Daarom bedacht Connectify, in samenwerking met Telenet, een eenvoudige en intuïtieve oplossing voor de zorgsector, die beeldbellen voor ouderen een fluitje van een cent maakt! Ontdek hier de voordelen van beeldbellen in de zorg en wat je beste opties zijn.

Beeldbellen in de zorg voordelen
Beeldbellen in de zorg voordelen

De voordelen van veilige zorg op afstand

IPTV

De voordelen van veilige zorg op afstand

In de zorgsector is het belangrijk voor zorgverleners om voldoende contact te hebben met de patiënt. Het is echter niet altijd mogelijk om een fysieke afspraak te regelen. Dan is beeldbellen in de zorg een goed alternatief. Het kan in verschillende zorginstellingen gebruikt worden: langdurige zorg, verstandelijk gehandicaptenzorg en ouderenzorg.

Ontdek meer over videobellen in de zorgsector.

1. Non-verbale communicatie

Met beeldbellen kan je horen én zien hoe het met iemand gaat. Die non-verbale communicatie is essentieel om te weten hoe iemand het echt stelt. Voor een zorgverlener is het dan veel gemakkelijker om te zien of er beginnende gezondheidsproblemen zijn. Bij verminderde mobiliteit kan een zorgverlener meteen vaststellen welke bewegingen moeilijk gaan. Ook mentale en emotionele moeilijkheden zijn gemakkelijker op te sporen met beeldzorg dan enkel een telefoongesprek. Volgens Nebraska Medicine is ‘telehealth’ een geweldige bron van hulp voor patiënten die verminderde mobiliteit hebben. Digitale zorgverlening is niet alleen handig voor gewone dokters, maar ook voor psychologen en psychiaters, die het fijn vinden om de patiënt in zijn thuisomgeving te observeren. 

Daarnaast is het ook gewoon fijn om elkaar eens te zien! Beeldbellen kan natuurlijk ook met vrienden en familie. Zeker voor senioren is het leuk om via beeldbellen toch de kleinkinderen te kunnen zien opgroeien, wanneer het door een drukke levensstijl van de familie niet altijd mogelijk is om elkaar in het echt te zien. Of om gezellig een kopje koffie te kunnen nemen terwijl je even bijpraat.

2. Overal en altijd bereikbaar

Voor veilige zorg is het ook belangrijk om vaak genoeg bereikbaar te zijn. Een gezondheidsprobleem luistert namelijk niet naar de normale werkuren! Dan is het handig dat een zorgverlener snel kan videobellen om te kijken wat het probleem is en wat er best gedaan wordt.

Familie en vrienden van senioren in een woonzorgcentrum kunnen ook vanop vakantie de geweldige foto's direct versturen of even vanop het mooie terras van het hotel beeldbellen. Zo neem je de grootouders een beetje mee op vakantie, terwijl ze veilig thuis blijven. Hierdoor zullen ze zich ook minder eenzaam voelen, wat vaak het geval is bij ouderen in een woonzorgcentrum.

3. Veilig voor zwakkere mensen

Beeldbellen biedt een veilig alternatief voor mensen die wat zwakker zijn. Denk daarbij aan mensen met een zwak immuunsysteem, voor wie zelfs een verkoudheid te zwaar kan zijn. In zo'n geval kan het slimmer zijn om een videogesprek te plannen dan om cliënten mogelijks in gevaar te brengen.

Ook voor wie zwak te been is kan het handig zijn om te opteren voor een videogesprek in plaats van de afstand te moeten afleggen naar de dokter of het ziekenhuis. Beeldbellen in de zorg kan dus voor veel verschillende mensen voordelen hebben.

Beeldbellen in de zorg met Tellie IPTV

Beeldbellen in de zorg voordelen

Beeldbellen in de zorg met Tellie IPTV

Als je kwalitatief wil beeldbellen, dan is Tellie IPTV de beste optie voor jouw zorgorganisatie of -instelling! Met een heel aanbod aan geweldige features en een aantrekkelijke prijs, geef jij de televisieschermen in je organisatie een nodige upgrade.

Wat is IPTV?

IPTV (Internet Protocol TeleVision) is een type Smart TV waarmee je televisie kijkt via een (bestaande) internetverbinding. Dit zorgt ervoor dat je een breed aanbod krijgt aan live televisiezenders, streaming en On-Demand televisie. Maar ook heel wat andere functies, zoals beeldbellen, foto’s delen en digital signage-functies.

Tellie: kwaliteit zonder moeite

Connectify biedt in samenwerking met Telenet Tellie IPTV aan, een kwalitatieve IPTV met een vereenvoudigde interface en ingebouwde camera. Perfect voor woonzorgcentra, assistentiewoningen en andere zorginstellingen, die graag een goede en eenvoudige manier om te beeldbellen willen aanbieden.

Zelfstandig beeldbellen

Door de simpele interface kan iedereen de Tellie IPTV vlot bedienen. Zelfs voor senioren die meestal slecht met technologie omkunnen, is Tellie een goede optie. Zo geef je meteen ook wat zelfredzaamheid terug aan de bewoners. Ze voelen zich vaak al wat te afhankelijk van de verzorgers, dus zelfstandig kunnen communiceren via video in de zorg is dan altijd fijn.

Waarom Tellie de beste optie is

Waarom Tellie de beste optie is

Ineens investeren in een aantal schermen doe je niet zomaar. Je wilt dan zeker zijn dat het de beste optie is voor jouw zorgorganisatie of -instelling. Vaak wordt er gekozen voor tablets of laptops met commerciële apps zoals Skype of Facetime, maar dit is meestal niet de beste optie.

Tellie
1.

Tellie is volledig geïntegreerd in je infrastructuur

In tegenstelling tot laptops en tablets, zijn Tellie TV's volledig geïntegreerd in de IT-infrastructuur van je organisatie. Kamers in een zorginstelling hebben meestal al een eigen televisiescherm dat vaak gebruikt worden. Je moet dus je eigen schermen niet vervangen door nieuwe schermen; er kan gewoon een chip met de Tellie-software op je huidige televisieschermen geïnstalleerd worden. Tellie werkt namelijk via System-On-Chip technologie, waardoor je geen nieuwe schermen moet aankopen. Zo maak je je zorginstelling future proof op een kostenefficiënte manier!

Tellie biedt ook een digital signage-functie, die de zorginstelling toelaat om snel en gericht te communiceren met haar bewoners. Wil je zelf zien hoe een duurzame digitalisering voor jouw zorginstelling er uitziet? Kom langs bij de Connectify Innovations Rooms.
2.

Apps en tablets zijn vaak nog te moeilijk

Het lijkt op het eerste zicht de goedkoopste optie, maar vaak is zo'n tablet of laptop nog te moeilijk voor senioren om zelfstandig te bedienen. In dat geval moeten zorgverleners dan tijd opofferen om te helpen bij het beeldbellen, tijd die ze beter ergens anders spenderen.

Er zijn natuurlijk verschillende artikels die je volledig uitleggen hoe je met tablets voor senioren kunt werken, zoals dit artikel van dementie.nl. Maar niets kan tippen aan het gebruiksgemak van een Tellie IPTV. Met één druk op de knop begin je meteen te beeldbellen! Bewoners kunnen zelf volledig bepalen wanneer ze willen bellen en hebben helemaal geen extra hulp nodig van een zorgverlener. 

Volgens dit artikel van mens-en-gezondheid.infonu.nl willen ouderen ook niet te afhankelijk zijn van hun zorgverlener, omdat ze hun eigen autonomie willen behouden. Uiteindelijk bevordert voldoende autonomie ook de relatie tussen zorgverlener en patiënt.
3.

Tellie Family App

Familie en vrienden kunnen met de Tellie Family App in direct contact blijven, zelfs wanneer er geen tijd is voor een lang videogesprek. Via de app kunnen ze berichtjes, foto’s en video's versturen. Heeft het kleinkind iets moois gemaakt op school? Is er een nieuwe puppy? Je stuurt snel een foto naar de grootouders. Deze verschijnt dan eenvoudig op het eigen televisiescherm, zonder dat er interactie met de televisie of afstandsbediening nodig is. De Tellie Family App is beschikbaar voor iOS en Android.

Bekijk hier alle features van de Tellie Family App:

Bezoek de Connectify innovation rooms

Wil je een kijkje nemen en al onze mogelijkheden met eigen ogen kunnen waarnemen? Boek dan nu je afspraak, door je e-mail hieronder in te geven. Wij nemen dan verder contact met je op.

Veilig beeldbellen met Connectify

Beeldbellen dokters

Veilig beeldbellen met Connectify

Met Connectify krijg je de beste opties voor veilig beeldbellen in de zorg. Als IT-expert in de zorgsector garanderen wij een goede digitale upgrade, waarbij zowel zorgverleners als cliënten het verschil zullen merken.

Daarbij hanteren wij een allround aanpak en bekijken we wat de beste optie is voor jouw organisatie. Niet enkel op vlak van eenvoudig beeldbellen hebben we jarenlange ervaring, maar ook met connectiviteit, cybersecurity en IT-support.

Jouw partner in de zorg

Wil je graag innovatie en kwaliteit in jouw zorgorganisatie, dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. We zorgen voor uitstekende technologie voor videobellen en digital signage, en dat aan een aantrekkelijke prijs en met de beste IT-support. Contacteer ons en ontdek alle voordelen van innovatieve digitalisering voor jouw organisatie.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

    Telefoonnummer *

    E-mail *

    Bericht