Connectify verbindt bedrijven met hun klanten

Tellie: de beste optie voor videobellen voor ouderen

Voor de mensen uit de zorgsector, senioren, is beeldbellen via de smartphone of tablet niet altijd evident. Waar kinderen en kleinkinderen vlot overweg kunnen met Facebook Messenger, Skype of Whatsapp is de digitale kloof voor sommige mensen op leeftijd simpelweg te groot. Om deze reden is Tellie IPTV de beste optie voor videobellen voor ouderen. Het is intuitief, eenvoudig in gebruik en de senior staat opnieuw in contact met de hele familie! Connectify geeft een overzicht van alle voordelen van Tellie. 

Videobellen voor ouderen
Videobellen voor ouderen

Wat is Tellie IPTV?

Videobellen voor ouderen

Wat is Tellie IPTV?

Tellie IPTV (Internet Protocol TeleVisie) is een televisieaanbod dat werkt via eender welke bedrade of draadloze internetverbinding. Naast een groot aanbod aan live televisiezenders geniet je ook van terugspeel- en opnamemogelijkheden, on-demand TV en vele andere functionaliteiten zoals hoogkwalitatief videobellen. Voor senioren is Tellie interactieve televisie een aangename manier om naar televisie te kijken en tegelijkertijd de beste optie om in contact te blijven met vrienden en familie.

De perfecte match van high-tech en eenvoudig design

Een vereenvoudigde interface moet niet altijd low-tech zijn. Met Tellie IPTV krijg je een interactieve televisie met high-tech functionaliteiten zoals videobellen, TV on demand en gepersonaliseerde berichten sturen, zonder enig gedoe! 

De ingebouwde camera van Tellie zorgt voor een hoogkwalitatieve ervaring tijdens het videobellen, terwijl het grote LED-display scherpe beelden weergeeft met de beste kwaliteit. Dit is zeker handig op latere leeftijd, wanneer je ogen vaak al wat zwakker worden. Tellie IPTV is dus meer dan een simpel televisiescherm, het is je connectie met de wijde wereld.

Een heel aanbod aan televisiezenders

Ondanks de goedkopere prijs van een Tellie-abonnement in vergelijking met een klassiek TV-abonnement krijg je bij Tellie IPTV een groot aanbod aan televisiezenders en on-demand streaming! De vereenvoudigde TV-gids kan tijdens de installatie of gebruik volledig gepersonaliseerd worden. Zo heeft de bewoner bijvoorbeeld meteen toegang tot de favoriete sportzenders of series.

Digital signage als bron van informatie

Naast videobellen en televisiekijken kan een Tellie interactieve televisie ook gebruikt worden voor digital signage in de zorg. Zo ziet de bewoner of patiënt meteen wat er op het menu staat voor vandaag, wanneer doktersafspraken staan ingepland of welk ander nieuws belangrijk is om weten. Handig voor vergeetachtige senioren of voor wanneer de planning onverwacht verandert!

Videobellen met een interactieve televisie

Tellie familie app

Videobellen met een interactieve televisie

Tellie IPTV is een heel stuk handiger en multifunctioneler dan klassieke televisies. Niet alleen is er de mogelijkheid om eenvoudig te videobellen met vrienden en familie, dankzij de digital signage-functies blijven mensen op leeftijd ook altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Interactieve televisie biedt daarbovenop nog een aantal belangrijke voordelen aan de bewoners en patiënten van woonzorgcentra:

De oplossing voor eenzaamheid

Je hebt het waarschijnlijk wel al eens opgevangen in het nieuws of online: steeds meer senioren hebben last van eenzaamheid. Door gezondheidsredenen of grote afstanden is het niet altijd mogelijk voor de familie om steeds op bezoek te komen in het woonzorgcentrum van hun ouders of grootouders. Vrienden die in verschillende woonzorgcentra zitten en niet meer zo goed te been zijn, verliezen ook snel contact met elkaar.

Tellie interactieve televisie is een goede oplossing tegen die eenzame gevoelens. Met een paar aanrakingen van de smartphone kan de hele familie een videogesprek beginnen wat rechtstreeks wordt weergegeven op het televisiescherm van de senior. Heeft het kleinkind iets moois gemaakt? Of zien de grootouders ook graag eens de vakantiefoto's? Naast beeldbellen via de televisie kunnen de senioren ook tekstberichten en foto's ontvangen. Op die manier onderhouden vrienden en familie de connectie met de bewoner of patiënt.

Met Tellie geef je zelfstandigheid terug

In de zorg is het geen eenvoudige opgave om de zelfredzaamheid van senioren te verbeteren, zeker niet wanneer je praat over het klassieke beeldbellen via Skype, Messenger of Whatsapp. Deze apps hebben stuk voor stuk een steile leercurve, maar omwille van het eenvoudige gebruik en beheer is het in het geval van Tellie wél mogelijk om zelfstandigheid terug te geven. Senioren zijn snel overweg met de simpele interface en kunnen zelfstandig de interactieve televisie bedienen.

Op hetzelfde moment verminder je ook de werklast voor de verzorgers, want zij worden niet langer geconfronteerd met connectieproblemen op smartphones en tablets van bewoners. Is er toch een probleem met de Tellie televisies dat niet meteen kan worden opgelost? Connectify staat voor je klaar met uitstekende IT support.

Geen digitaal gedoe

Het lijkt simpel om te investeren in een tablet en er één van de vele apps op te installeren waarmee je kan beeldbellen, maar dat is niet altijd de beste optie voor ouderen. Die ene nicht wil beeldbellen via Facebook messenger, oom kiest eerder voor Whatsapp en de kleinkinderen videobellen uitsluitend via FaceTime. Voor je het weet heb je een heleboel apps en lopen ouderen verloren in de doolhof van de digitale wereld.

Met Tellie IPTV zorg je voor één centrale televisie waarnaar familie en vrienden kunnen bellen. Geen gedoe met apps, geen nood om een account of e-mailadres aan te maken, gewoon een interactieve televisie met een vereenvoudigde display waarmee bewoners makkelijk een oproep kunnen beantwoorden of zelf kunnen beginnen videobellen. Weg digitale stress! Hallo, eenvoudig beeldbellen voor ouderen

Blijf geconnecteerd met Tellie

Blijf geconnecteerd met Tellie

Beeldbellen is dé oplossing voor ouderen om in deze moderne tijden geconnecteerd te blijven met familie en vrienden. Geen gedoe met Whatsapp, Skype of FaceTime; met een Tellie interactieve televisie wordt videobellen voor senioren eenvoudig en plezant.

Tellie Family App

Tellie heeft een eigen app voor smartphones die werken met iOS of Android: de Tellie Family App. Hiermee kan je rechtstreeks videobellen naar de televisie van een bewoner of patiënt en berichten of foto’s sturen. De ontvanger krijgt deze dan onmiddellijk op het televisiescherm te zien. Voor het videobellen kan je makkelijk de camera van je smartphone of tablet gebruiken.

Bekijk hier wat je allemaal kan doen met de Tellie Family App:

Alles via één verbinding

IT-services - Connectify

Alles via één verbinding

Geen gedoe meer met verschillende abonnementen voor televisie of internet; met Tellie IPTV kan je gewoon gebruikmaken van een bestaande bedrade of draadloze internetverbinding. Kan het internet in jouw woonzorgcentrum beter? Als Telenet Business partner kan Connectify de beste professionele connectie-oplossing voorstellen. Een snelle en stabiele internetverbinding is immers een belangrijke upgrade voor zowel je interne als externe communicatie!

Volledig gepersonaliseerd aanbod aan digital signage

Dankzij de digital signage-functie kan elk Tellie-scherm gebruikt worden als informatief scherm en kan het ook volledig gepersonaliseerd worden. Zo kunnen schermen op de gang bijvoorbeeld algemene boodschappen tonen voor het hele woonzorgcentrum, terwijl de persoonlijke schermen van de bewoners en patiënten individuele berichten tonen.

Het is niet langer nodig om met geprinte boodschappen te werken die meerdere keren doorheen de week of zelfs op dezelfde dag aangepast moeten worden. Met een paar klikken verander je makkelijk de informatie die op verschillende schermen wordt getoond!

IT support bij Connectify

Connectify is jouw partner voor digitalisering in de zorg. Met onze expertise op vlak van interactieve TV's, toegankelijk beeldbellen en efficiënte communicatie helpen wij het werk van jouw verzorgers te verlichten en de bewoners een gelukkig en geconnecteerd leven te geven.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht