Connectify verbindt bedrijven met hun klanten

Eenvoudig beeldbellen voor ouderen met Tellie IPTV

Wanneer het woonzorgcentrum van ouders of grootouders te ver ligt, of fysiek contact niet mogelijk is, kan beeldbellen een goed alternatief zijn. Smartphones en welbekende apps zoals Whatsapp zijn echter niet zo gebruiksvriendelijk voor senioren. Tellie interactieve televisie maakt eenvoudig beeldbellen voor ouderen mogelijk in de zorgsector met videogesprekken via de eigen televisie. Zo blijven familie en vrienden makkelijk in contact! Connectify geeft een woordje uitleg. 

Eenvoudig beeldbellen voor ouderen
Eenvoudig beeldbellen voor ouderen

Wat is Tellie IPTV?

Videobellen in woonzorgcentra

Wat is Tellie IPTV?

IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. Dat betekent dat je kan televisiekijken via het internet in plaats van gebruik te moeten maken van een kabel of TV-satelliet. Televisiekijken via het internet betekent een groot aanbod aan live tv-zenders en nog heel wat andere functionaliteiten. Je hebt enkel een internetverbinding nodig, onze Tellie IPTV-software werkt op de achtergrond en doet verder alles voor jou!

High-tech technologie van Tellie IPTV

Videobellen in woonzorgcentra

High-tech technologie van Tellie IPTV

Tellie is een slimme, interactieve IPTV-toepassing die mensen op leeftijd op een toegankelijke manier in de digitale wereld brengt. Hightech functionaliteit wordt gecombineerd met een vereenvoudigde interface waardoor ouderen makkelijk zelf de televisie kunnen bedienen.

Tellie is de perfecte optie voor de zorgsector, want in tegenstelling tot andere Smart TV’s met een heleboel ingewikkelde functies kan iedereen overweg met onze vereenvoudigde interface. Bewoners of patiënten kunnen intuïtief opnemen, terugspoelen, films en series on demand bekijken of door de TV-gids bladeren.

Ook beeldbellen is bij Tellie TV slechts een kwestie van enkele drukken op de afstandsbediening. Dit is handig voor senioren die de bestaande technologie vaak te moeilijk vinden en zorgt er voor dat oma en opa in contact kunnen blijven met hun kleinkinderen. 

Eenvoudig beeldbellen via Tellie

Eenvoudig beeldbellen via Tellie

Op het eerste gezicht lijkt het simpel om te videobellen via smartphone en de bekende apps zoals Whatsapp, Facetime of Skype, maar dat is soms te ingewikkeld voor bewoners van woonzorgcentra, zeker als ze last krijgen van dementie of over het algemeen niet goed overweg kunnen met technologie. Er zijn tal van artikels, zoals deze van dementie.nl, die uitleggen hoe je dat toch kan aanpakken, maar ideaal is het zeker niet. Een Tellie interactieve televisie is in deze situatie een meer eenvoudige en comfortabele optie voor bewoners of patiënten in een woonzorgcentrum.

IPTV voor woonzorg centra

Meerdere nuttige functionaliteiten

Niet alleen kunnen ouderen op de klassieke manier via de televisie hun favoriete zenders bekijken, ze kunnen nu ook makkelijk zelf de televisie bedienen om te beeldbellen naar vrienden en familie. Daarnaast kan Tellie IPTV gebruikt worden voor digital signage. Zo weten bewoners meteen wanneer de misdienst van de lokale kerk plaatsvindt of wat er op het menu staat in het woonzorgcentrum deze avond.

Videogesprekken plannen

Met Tellie IPTV kunnen familie, vrienden en mantelzorgers makkelijk in contact blijven met de oudere, zelfs wanneer fysiek contact niet mogelijk is. De bewoner of patiënt kan makkelijk een videogesprek plannen en beantwoorden via de afstandsbediening. Ze staan hiermee in direct contact met de familie, zonder dat de verzorgers hierbij assistentie moeten verlenen.

Foto’s, filmpjes en berichten sturen naar Tellie via de smartphone

Eenvoudig beeldbellen voor ouderen

Foto’s, filmpjes en berichten sturen naar Tellie via de smartphone

Met de Tellie Family App kunnen familie en vrienden berichtjes, foto’s of filmpjes sturen, dus zelfs wanneer het niet past om te bellen blijft iedereen te allen tijde verbonden. In combinatie met up-to-date informatie via de digital signage functie kunnen we zeggen dat Tellie méér is dan een televisie, het is een technologie die van eender welke kamer een thuis kan maken.

Tellie Family App

Tellie IPTV heeft een bijbehorende app die werkt op smartphones met iOS of Android: de Tellie Family App. Hiermee kan de familie makkelijk in contact blijven zonder enig gedoe. Zelfs voor kleine kinderen is de app van Tellie toegankelijk en eenvoudig. 

Bekijk hier alle features van de Tellie Family App:

Videobellen met Tellie: persoonlijk contact met de buitenwereld

Eenvoudig beeldbellen voor ouderen

Videobellen met Tellie: persoonlijk contact met de buitenwereld

In onze nieuwe hoogtechnologische wereld is het niet altijd even eenvoudig voor iedereen om gebruik te maken van de nieuwste technieken. Het is dus belangrijk om goed na te denken welke digitale middelen je gaat inzetten, en zeker voor oudere mensen brengt het toepassen van de juiste technologie heel wat voordelen met zich mee. Tellie IPTV biedt een aantal belangrijke voordelen aan de bewoners en patiënten van een woonzorgcentrum:

Eenzaamheid

Senioren, en dan zeker 75-plussers, lijden steeds meer aan eenzaamheid, en hoewel een bewoner van een woonzorgcentrum meestal niet helemaal alleen zit ontbreekt er soms wel een connectie. Eén van de belangrijkste manieren om eenzaamheid te verminderen is persoonlijk contact met familieleden of vrienden. Met Tellie IPTV kunnen mensen op leeftijd makkelijk beeldbellen via televisie met hun naasten om bij te praten.

 

Zelfredzaamheid

Ouderen kunnen makkelijk overweg met Tellie IPTV. Dat is goed nieuws voor zorgprofessionals die zo hun werktijd efficiënter kunnen inrichten, maar ook voor senioren die natuurlijk graag nog zo zelfstandig mogelijk leven. De eenvoudige interface zorgt ervoor dat bewoners en patiënten zich niet afhankelijk voelen van hun verzorgers of familie om te helpen met technologische zaken.

Dichten van de digitale kloof

De digitale kloof wordt steeds groter. Terwijl de jeugd niet meer zonder een smartphone kan, worden veel diensten minder toegankelijk voor de oudere bevolking. Senioren ondervinden vaak drempels om een tablet of smartphone te gebruiken. Tellie maakt videobellen voor ouderen net wél gemakkelijk.

Interactieve televisie is dé oplossing om de digitale kloof te verkleinen, want met de speciaal ontworpen eenvoudige interface van Tellie zijn IT-problemen bijna onbestaande. Bewoners ervaren geen stress meer bij het gebruiken van technologie, want ze kunnen altijd rekenen op een interactieve televisie die eenvoudig te bedienen is. Op hetzelfde moment kunnen verzorgers met al hun vragen terecht bij de IT-support van Connectify. Tellie interactieve televisie is een perfecte match voor je woonzorgcentrum!

Je moet ons niet enkel op ons woord geloven! Luister hier naar de ervaringen van de gebruikers zelf:

Connectify: IT-expert voor de zorgsector

Connectify is een vaste Telenet Business partner, waardoor we jou en jouw organisatie volledig kunnen bijstaan met verschillende IT-oplossingen. Dankzij een uitgebreide ervaring in de zorgsector en toegewijde experts vinden we alternatieven voor verouderde technologie en brengen we jouw woonzorgcentrum binnen in de 21ste eeuw. Nog niet volledig overtuigd? Vraag een gratis demo aan en maak kennis met onze innovatieve werking.

Met onze jarenlange expertise staan we met plezier klaar om een professionele oplossing op maat te maken, voor jouw personeel én de bewoners. Neem contact met ons op via onderstaand formulier en we bekijken met jou alle mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht