Beeldbellen voor ouderen via TV: waardevolle digitalisering in de zorg

Het is soms moeilijk voor senioren in een woonzorgcentrum om in contact te blijven met hun familie. Populaire communicatiemethodes zoals Whatsapp zijn meestal niet de beste optie in deze specifieke situatie, maar beeldbellen via de televisie door Connectify kan hiervoor wel een goede oplossing bieden. Video call voor ouderen wordt steeds meer gehanteerd. Met de juiste technologie, zoals Tellie interactieve televisie, zorg je niet enkel voor minder eenzaamheid bij de bewoners, maar ook voor minder werklast in de zorgsector, specifieker bij de verzorgers! Zo kunnen zij zich richten op de belangrijkste taken.

beeldbellen voor ouderen via tv
Beeldbellen voor ouderen via tv

Digitaliseren: de toekomst van de zorg

beeldbellen voor ouderen via tv

Digitaliseren: de toekomst van de zorg

Digitalisering is meer dan een betekenisloos buzzword binnen de zorgsector. Het is een strategie die op de meest efficiënte manier de werkdruk voor begeleiders, praktijkondersteuners en mantelzorgers verlicht, maar op hetzelfde moment ook eenzaamheid tegengaat en communicatie tussen ouderen en hun families en vrienden vergemakkelijkt. Met de juiste digitale hulpmiddelen kunnen heel wat processen geautomatiseerd of versimpeld worden, zodat het digitaliseren van de zorg vrijwel iedereen ten goede komt.

Videobellen is onmisbaar een geschikte digitale techniek om de band tussen patiënt of bewoner en hun familie te behouden, zeker wanneer er heel wat afstand zit tussen de oudere en de familie. Vaak is bestaande technologie te ingewikkeld en verliezen verzorgers veel kostbare tijd met het installeren van programma's of het klaarzetten van laptops of tablets. Een hoogwaardige digitalisering van de leefomgeving van de oudere is dan de oplossing! Met een simpele implementatie van technologie zoals beeldbellen via TV wordt de levenskwaliteit in woonzorgcentra meteen heel wat beter.

Beeldbellen via televisie

Videobellen

Beeldbellen via televisie

Het is niet altijd makkelijk of mogelijk voor ouderen om fysiek bezoek te ontvangen, maar beeldbellen via een vaste televisie in de kamer kan in veel gevallen een waardig alternatief vormen. Aangezien de communicatie volledig via het internet verloopt kunnen familieleden met de Tellie Family app op hun smartphone al even eenvoudig foto’s en video's uitwisselen of herinneringen sturen. Op deze wijze blijven senioren volledig op de hoogte van de groei van hun kleinkinderen, speciale gelegenheden of andere mooie momenten. De familieleden hebben ook niet meer het gevoel dat ze de connectie verliezen met ouders of grootouders, maar kunnen snel en makkelijk in contact blijven.

Videobellen is de oplossing voor eenzaamheid

Het komt helaas wel vaker in het nieuws: ouderen lijden steeds meer onder eenzaamheid en zeker bij 75-plussers komen veel eenzame gevoelens voor, zelfs wanneer ze over het algemeen een goed leven hebben. Helaas is het gebruik van smartphones bij senioren geen evidentie, dus het veelgebruikte Whatsapp is hier niet de beste optie voor een goed gesprek. Videobellen kan in deze situatie absoluut een oplossing vormen door communicatie mogelijk te maken in de veilige omgeving van de eigen kamer. 

Het is voor familie en vrienden niet altijd makkelijk om een bezoek te brengen aan het woonzorgcentrum, want dat is soms te tijdsintensief of is omwille van gezondheidsredenen niet mogelijk. Beeldbellen via Tellie is dan het geschikte hulpmiddel om toch in contact te blijven met familie.  Familieleden kunnen makkelijk wekelijks of zelfs dagelijks praten met de bewoner of patiënt, en ook op de hoogte blijven van vrienden in andere woonzorgcentra wordt met één druk op de knop geregeld.

Wat is IPTV in de zorg?

Wat is IPTV in de zorg?

IPTV (Internet Protocol TeleVisie) is een interactieve laag die wordt toegevoegd aan een verder normale televisie, en die via het internet toegang verschaft tot een breed aanbod aan bijkomende diensten. Het zenderaanbod kan gewoon via het bestaande kabelnetwerk blijven lopen en het enige wat je verder nodig hebt is een bedrade of draadloze internetaansluiting (WiFi).

Dankzij de verbinding met het internet kan IPTV een standaard televisie omtoveren in een interactief communicatieplatform met onder meer toegang tot videobellen en digital signage. Dit gebeurt allemaal met een hoge kwaliteit en een snelle reactietijd, want niets is zo vervelendals een videogesprek dat blijft haperen.

IPTV voor woonzorg centra

De high-tech technologie van Tellie Interactieve TV

Tellie is een slimme, interactieve televisie die volledig is ontworpen om van elke ruimte een thuis te maken. Dit maakt Tellie uiterst geschikt voor de zorgsector, want doordat high tech wordt gecombineerd met een simpele interface kunnen senioren onmiddellijk aan de slag.

Naast de IPTV-software op de televisie heeft Tellie ook de gebruiksvriendelijke Tellie Family app ter beschikking, zodat vrienden en familie makkelijk vanop hun smartphone of tablet contact kunnen maken. Zelfs de allerjongste kleinkinderen kunnen eenvoudig videobellen met de grootouders, en dankzij de heldere beeldkwaliteit van Tellie TV kunnen ze hun mooiste kunstwerken aan oma en opa tonen!

Tellie is meer dan enkel beeldbellen

beeldbellen voor ouderen via tv

Tellie is meer dan enkel beeldbellen

Investeren in een Tellie TV is meer dan enkel investeren in videobellen! On-demand televisie, pauzeren en opnemen van een groot aanbod aan zenders, digital signage… De mogelijkheden zijn eindeloos, en dat allemaal met een vereenvoudigde interface! Ook senioren die het vaak wat moeilijker hebben met technologie kunnen hierdoor volledig gebruikmaken van alle voordelen van Tellie TV.

Voordelen van Tellie IPTV

Zelfstandig beeldbellen via de Tellie Family App

Met de Tellie Family App op een smartphone kunnen familie en vrienden contact houden met ouderen via hun televisie. Je hebt niet telkens een zorgverlener nodig die alles klaarzet en installeert: de bewoner of patiënt zet zich gewoon voor de televisie en de familie gebruikt de app die op hun eigen apparaat is geïnstalleerd.

Hiermee bespaar je niet enkel tijd en moeite, je geeft senioren ook heel wat zelfredzaamheid terug! Ook voor dokters is Tellie een handige tool wanneer een fysiek consult niet mogelijk is. In plaats van een afspraak eindeloos uit te stellen, kan de dokter simpelweg videobellen met de patiënt.

Lichtere werkdruk voor het zorgpersoneel

Verouderde technologie in woonzorgcentra zorgt er voor dat verzorgers veel tijd verliezen met het oplossen van digitale problemen voor bewoners. Dat is een groot probleem, want die tijd is broodnodig om patiënten en bewoners op andere vlakken te helpen. Smartphones met Whatsapp of Google Meet zijn geen oplossing omwille van de hoge drempel voor senioren, maar dankzij technologie als Tellie IPTV hebben alle bewoners een op maat gemaakte toegang tot high-tech videobellen. En dat allemaal zonder dat het meer tijd kost voor het zorgpersoneel!

Connectify biedt natuurlijk ook gerichte hulp bij verschillende andere IT-problemen. Dankzij onze jarenlange expertise op vlak van technologie in de zorgsector kunnen wij er samen met jouw woonzorgcentrum voor zorgen dat alle bewoners én het zorgpersoneel in een aangename omgeving wonen en werken.

Connectie via het eigen netwerk

Videobellen via IPTV vormt een perfecte aanvulling op traditionele televisie en zorgt voor een simpel IT-beheer; het is namelijk mogelijk om alle aansluitingen en abonnementen te centraliseren op één centrale plaats. Een stabiele internetverbinding is nodig en in veel gevallen reeds aanwezig, maar indien gewenst kan Connectify in samenwerking met Telenet jouw organisatie de snelste weg bieden naar bekabeld en draadloos internet. Van coax tot fiber, 4/5G en failover verbindingen: met onze know-how en in-house Telenet-afdeling kunnen we de meest complexe aansluitingen aan en realiseren we voor jou een internetverbinding op maat. 

Compleet gepersonaliseerde ervaring

Naast videobellen kan je op de Tellie interactieve televisie ook gerichte boodschappen laten verschijnen, wat resulteert in een gepersonaliseerde en informatieve ervaring voor de bewoners van woonzorgcentra. Dankzij de Tellie digital signage-functie  weet de bewoner meteen wat er op het menu staat, wanneer er een misdienst is, of wat de laatste nieuwtjes zijn. Zelfs herinneringen aan doktersafspraken kunnen via Tellie TV eenvoudig getoond worden in de kamer van de patiënt of bewoner.

Geïnteresseerd hoe digitalisering jouw woonzorgcentrum nog kan verbeteren? Lees meer over de mogelijkheden van digital signage!

Simpel in gebruik

Er is steeds meer sprake van een digitale kloof bij ouderen, wat betekent dat mensen op leeftijd vaak niet meekunnen met de nieuwste technologie. Groepsgesprekken via Skype of Google Meet zijn ondertussen goed ingeburgerd, maar in realiteit zijn deze applicaties vaak te ingewikkeld zijn voor bewoners van woonzorgcentra. Zelfs acties als het aanvragen van een e-mailadres of het beheren van een Whatsapp-contactenlijst in een smartphone is voor veel senioren al een te hoge drempel.

Hier zorgt Tellie voor een geschikte oplossing. Met een interactieve TV in de kamer kan elke bewoner op eender welk moment beeldbellen, terwijl vrienden en familie connectie maken met de Tellie Family App op hun smartphone. Dankzij bijkomende hulpmiddelen zoals de gepersonaliseerde afstandsbediening en een programmagids in extra groot lettertype kan de senior de interactieve functies op zijn vertrouwde televisie makkelijk bedienen. Videobellen was nog nooit zo eenvoudig!

IT-oplossingen voor de zorg: Connectify

Breng je de technologie van je woonzorgcentrum graag tot een hoger niveau? Videobellen is de toekomst en Connectify staat voor je klaar! Als Telenet Business partner kan Connectify natuurlijk ook zorgen voor een stabiele internetverbinding voor je organisatie. Dankzij onze jarenlange expertise voorzien wij een professionele oplossing op maat en volgens budget, passend voor zowel jouw personeel als de bewoners.

Ontdek welke
IT-oplossingen wij nog aanbieden. Neem contact op via onderstaand contactformulier en we bekijken met jou alle mogelijkheden om van verouderde technologieën af te raken en jouw woonzorgcentrum de 21ste eeuw binnen te loodsen.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht