Connectify verbindt bedrijven met hun klanten

Beeldbellen, hoe werkt dat?

Beeldbellen is niet voor iedereen even evident. Misschien beschik je niet over de juiste tools of de nodige technologische kennis om een videogesprek te starten. In dit artikel van Connectify ontdek je hoe beeldbellen precies in zijn werk gaat en wat de beste tools zijn om op een eenvoudige manier een videogesprek te starten.

Beeldbellen hoe werkt dat
Beeldbellen hoe werkt dat

Hoe gaat beeldbellen in zijn werk?

Wat is beeldbellen?

Beeldbellen hoe werkt dat

Hoe gaat beeldbellen in zijn werk?

Wat is beeldbellen?

Laten we even beginnen bij het begin: wat is beeldbellen en hoe gaat het in zijn werk? Voor jongeren is het een vanzelfsprekendheid, maar videobellen is voor ouderen vaak nog niet zo evident.

Beeldbellen (of ook wel videobellen) heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt. We grijpen al snel naar onze smartphone of tablet om een videogesprek te starten met vrienden of familie. We houden ze graag op de hoogte van recente gebeurtenissen, delen leuke nieuwtjes of praten snel eens bij.

Met beeldbellen of videobellen start je een oproep naar een gewenste contactpersoon. Het grote verschil met gewoon bellen is dat je de persoon aan de andere kant van de lijn niet alleen kan horen, maar ook kan zien.

Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom beeldbellen zo’n grote opmars heeft gekend de laatste jaren. Iemand kunnen zien tijdens een gesprek voelt veel ‘echter’ aan dan een standaard telefoongesprek, alsof je bijna samen in de kamer zit.

Volgens dit artikel van MedicalNewsToday kan beeldbellen ook eenzaamheidsgevoelens tegengaan. Aangezien eenzaamheid volgens onderzoek van de Vlaamse Ouderenraad bij ouderen in woonzorgcentra vaak voorkomt, is het belang van beeldbellen dus niet te onderschatten.

Hoe kan ik beeldbellen?

Beeldbellen hoe werkt dat

Hoe kan ik beeldbellen?

Je wil natuurlijk weten hoe beeldbellen werkt, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan gaan. Je kan beeldbellen met verschillende tools en via verschillende programma’s. Met een app als WhatsApp, Skype, FaceTime, Messenger of andere sociale media kan je video-oproepen starten met je smartphone, tablet of computer.

Deze apps zijn handig, maar ze zijn niet altijd even makkelijk in gebruik, zeker niet voor mensen die niet de juiste technologische voorkennis hebben. Neem nu als voorbeeld één van bovengenoemde applicaties. Vooraleer je kan beginnen met videobellen moet je eerst alle onderstaande stappen doorlopen:

 • Profiel/account aanmaken

 • Open de applicatie

 • Klik op het tabblad 'Chats'

 • Klik op een gesprek

 • Klik rechtsboven om een videogesprek te starten

Wil je graag weten welke standaardapplicaties voor videobellen momenteel bestaan? Dit artikel van SeniorWeb lijst alle mogelijke tools en applicaties voor videobellen op.

Voor de jongere generaties is videobellen via deze applicaties een vanzelfsprekendheid. Voor anderen is dit echter een hele rompslomp, vooraleer ze effectief kunnen beginnen videobellen met vrienden of familie.

De digitale wereld is een wereld die voor veel mensen nog onbekend terrein is. Het is niet makkelijk om te navigeren door deze apps, die - zeker voor ouderen zonder ervaring op vlak van technologie - niet erg intuïtief in gebruik zijn. De digitale kloof tussen de jongere en oudere generaties wordt ook alsmaar groter, volgens dit artikel van DeWereldMorgen. Inzetten op digitalisering is daarom belangrijker dan ooit. 

Wat is de makkelijkste manier om te beeldbellen?

Wat is de makkelijkste manier om te beeldbellen?

Als je op een eenvoudige manier wilt videobellen met je vrienden en familie, bestaan er ook andere opties buiten de standaardapplicaties die je kan downloaden in de Google Play Store of App Store.

Tegenwoordig bestaan er voor ouderen of voor mensen met weinig technologische voorkennis speciaal ontworpen softwares die eenvoudig en intuïtief in gebruik zijn. Deze kunnen dan bijvoorbeeld geïnstalleerd worden op je televisiescherm, wat voor velen veel duidelijker is, omdat de tekst en icoontjes groter zijn.

Zo’n IPTV-software wordt rechtstreeks op je televisiescherm geïnstalleerd, en maakt van je televisie een echte smart tv met tal van extra functies, zoals bijvoorbeeld beeldbellen. Uiteraard heb je wel nog steeds internet nodig om de software te kunnen gebruiken.

Lees hier meer over de voordelen van IPTV.
Zorgpersoneel

Tellie: beeldbellen op de meest eenvoudige manier

Beeldbellen hoe werkt dat

Tellie: beeldbellen op de meest eenvoudige manier

Omdat we het bij Connectify belangrijk vinden dat iedereen kan genieten van de mogelijkheden die technologie met zich meebrengt, staken we samen met Telenet de koppen bij elkaar. We bedachten een oplossing voor beeldbellen die voor iedereen, jong en oud, eenvoudig in gebruik is.

Zo ontstond Tellie, de beste en meest betrouwbare IPTV-software die momenteel op de Belgische markt te vinden is. Met Tellie wordt beeldbellen een fluitje van ‘n cent! Ontdek hieronder alle handige functies van Tellie IPTV:

Eenvoudig beeldbellen via je televisiescherm!

Tellie maakt het mogelijk om met één druk op de knop te beeldbellen met je vrienden of familie, via je televisiescherm. Ja, dat lees je goed, zo eenvoudig is het om via een videocall even bij te praten.

Maar hoe werkt beeldbellen met Tellie precies? Familie en vrienden die de Tellie Family applicatie hebben geïnstalleerd op hun smartphones of tablets, kunnen een oproep starten die jij met je (vereenvoudigde) afstandsbediening simpelweg kan aanvaarden of weigeren. Zo hoef je je niet meer te ergeren aan de rompslomp die de gekende bovengenoemde applicaties met zich meebrengen en kan je met een gerust gevoel videobellen.

Wanneer een persoon opneemt, ziet de andere persoon hem of haar meteen verschijnen op zijn scherm. Dankzij de webcam die geïnstalleerd wordt op het televisiescherm, ziet de persoon aan de andere kant van de lijn je in de hoogste kwaliteit, alsof je samen in de kamer zit!

Met Tellie ben je ervan verzekerd dat je videocamera werkt wanneer je hem nodig hebt, en uitgeschakeld is wanneer je de belfunctie niet gebruikt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over jouw privacy!

Foto’s en tekstberichten versturen

Met Tellie kan je echter meer dan alleen maar beeldbellen. Er is ook een chatfunctie voorzien, die familieleden en vrienden toelaten om leuke foto’s met bijschriften te versturen naar je televisiescherm. Je hoeft zelf niets te doen om de foto’s te ontvangen, ze verschijnen vanzelf op je scherm.

Alle leuke momenten die je dichte omgeving meemaakt, kunnen ze vanaf nu in een oogopslag met je delen. Vakantiekiekjes, een mooie tekening of een foto van je kleinkind: vanaf nu mis je geen enkel van die mooie momenten meer!

Tellie Family applicatie

Familieleden of vrienden die de Tellie Family app installeren op hun smartphones of tablets kunnen eenvoudig zelf contact opnemen met jou. Tellie Family is beschikbaar voor iOS (iPhone) of Android, en is ook voor deze gebruikers eenvoudig in gebruik. Ontdek alle functies van de Tellie Family app:

Tal van extra functies

Maar Tellie kan ook worden gebruikt voor tal van andere handige functies. Zo kan je met Tellie ook ongelimiteerd on-demand televisiekijken en kunnen er op je scherm gepersonaliseerde boodschappen van andere mensen verschijnen.

Dat laatste is vooral handig in bijvoorbeeld woonzorgcentra, waar het personeel de activiteiten van de dag, het menu, of de wekelijkse nieuwsbrief makkelijk naar jouw scherm kan sturen.

Meer weten over de handige functies die Tellie met zich meebrengt?

Ontworpen in samenwerking met Telenet

Wanneer je voor Tellie kiest, kies je ook voor de expertise van Telenet. Connectify is sinds enkele jaren een vaste Telenet Business partner, wat wil zeggen dat we je steeds van de beste kwaliteit kunnen verzekeren.

Onze knowhow op vlak van IT, gecombineerd met de producten en diensten van Telenet, is werkelijk een winnende combinatie voor elke organisatie die schermbeleving naar een hoger niveau wil tillen.

Dankzij de System-On-Chip technologie, die rechtstreeks en eenmalig wordt geïnstalleerd op je televisiescherm, kunnen we je scherm steeds vanop afstand monitoren wanneer nodig. Zo kunnen we voor kleine zaken technische bijstand vanop afstand verlenen, zonder dat we zelf moeten langskomen. Het enige wat je zelf nodig hebt is een internetverbinding, wij zorgen voor de rest. 

Door de System-On-Chip technologie kan de software ook op maat aangepast worden volgens jouw voorkeur, zodat je kan beeldbellen precies hoe jij het wilt.

Deze mensen maken dagelijks gebruik van Tellie

Je moet ons natuurlijk niet alleen op ons woord geloven. Connectify installeerde al voor tal van bewoners in woonzorgcentra IPTV van Tellie. Deze mensen maken dan ook dagelijks gebruik van alle handige functies die Tellie met zich meebrengt en voelen zich een pak minder eenzaam nu ze eenvoudig hun familie en vrienden kunnen contacteren.

“Dankzij Tellie Family kunnen bewoners regelmatig beeldbellen met hun familie om zoveel mogelijk in contact te blijven. Dat is enorm waardevol.”

“Zeker tijdens de coronacrisis, wanneer het soms niet mogelijk was om fysiek in contact te blijven, was Tellie Family een grote meerwaarde.”

Meer weten over Tellie?

Of het nu gaat om videobellen via WhatsApp, Skype, FaceTime of via je televisiescherm, je wil uiteraard kunnen videobellen op een zo eenvoudig mogelijke manier. Onze experts bekijken graag samen met jou wat de beste oplossing is om je ervaring zo optimaal mogelijk te maken. Zo blijf je steeds verbonden met je dichte omgeving, op de beste manier!

Wil je graag meer weten over Tellie en alle voordelen die deze IPTV-software met zich meebrengt? Bekijk dan zeker de algemene pagina van Tellie voor meer uitleg. Uiteraard ben je ook steeds welkom bij ons op kantoor voor een gratis demo of een test in onze innovation rooms. Onze IPTV-experts tonen je met veel plezier alle handige Tellie-functies.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht