Video call voor ouderen met Tellie: dat is pas eenvoudig!

Het kwam de laatste jaren alsmaar meer aan bod in het nieuws: ouderen in woonzorgcentra zijn vaak eenzaam. Er is echter een manier om deze eenzaamheid in de zorgsector tegen te gaan: videobellen met familie en vrienden. Wil jij de bewoners van je woonzorgcentrum eenvoudig in contact brengen met hun kleinkinderen of kinderen? In dit artikel lees je alles over video call voor ouderen met Tellie van Connectify!

Video call voor ouderen
Video call voor ouderen

Beeldbellen met Tellie

Video call voor ouderen

Beeldbellen met Tellie

Met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening ontstaat de videoverbinding tussen de bewoners en hun familieleden of vrienden. Ook kunnen deze schermen gebruikt worden voor het efficiënter maken van de werking van het woonzorgcentrum in een handomdraai!

Wil je hier meer over weten? Dan is dit artikel interessant voor jou. Lees zeker verder en leer alles over het Tellie IPTV-platform.

Wat is Tellie?

Met Tellie worden alle televisietoestellen veranderd in veelzijdige smart tv’s, die je toelaten videogesprekken te houden met vrienden of familie. Naast het bekijken van verschillende programma’s kunnen je bewoners dus ook met hun geliefden in contact staan, en dat zonder de ingewikkelde wereld van sociale media te moeten navigeren.

Een account aanmaken op Facebook Messenger,  WhatsApp, Skype, Facetime of Google Meet is niet nodig om een gesprek te houden, en zelfs een laptop, smartphone of tablet mag achterwege blijven. Met de schermen van Tellie heb je enkel een goede internetverbinding nodig - we houden het dus op eenvoudig beeldbellen.

Verder kan je personeel ook belangrijke boodschappen versturen naar de kamers van je bewoners. Je kan de senioren op de hoogte brengen van de activiteiten van de dag of het menu, en dat allemaal op een snelle en efficiënte manier. Zo spaar je dus heel wat tijd uit voor de zorgverleners van je woonzorgcentrum!

Bovendien bieden we met Tellie een vereenvoudigde TV-gids aan, naast de mogelijkheid om favoriete programma’s op te nemen of terug te kijken. Dankzij deze interactieve tv bekijken je bewoners wat ze maar willen, wanneer ze dat willen. Het is trouwens makkelijk om de intuïtieve software te gebruiken.

Hoe werkt beeldbellen met Tellie?

Video call voor ouderen

Hoe werkt beeldbellen met Tellie?

Ondertussen vraag je je waarschijnlijk af hoe beeldbellen met deze speciale software van Tellie precies werkt. Wanneer je als familielid of vriend wilt bellen met een bewoner, gebruik je eenvoudig de Tellie Family applicatie op een smartphone of tablet en start je een oproep.

Vervolgens verschijnt de oproep op het televisiescherm, waarna de bewoner slechts op een knop hoeft te drukken om het gesprek te aanvaarden. Videobellen voor ouderen was nog nooit zo eenvoudig!
1.

Interactie

Videobellen zonder smartphones? Ja, dat kan! Dankzij Tellie kunnen bewoners makkelijk en snel in contact komen met hun familie en vrienden. Ook kunnen tekstberichten of afbeeldingen via deze weg worden doorgestuurd. Een foto van op vakantie, een kunstwerkje van de kleinkinderen… Alles kan met de Tellie Family app eenvoudig worden doorgestuurd naar de bewoners. Bekijk deze video om meer te weten te komen over de features van de Tellie Family App:

2.

Entertainment

Natuurlijk blijft het televisiescherm nog steeds haar belangrijkste functie uitvoeren. De bewoners kunnen dus nog steeds naar al hun favoriete programma’s kijken, net zoals bij een gewone televisie. Daarnaast genieten ze van services zoals TV-On-Demand, terug- en vooruitspoelen, programma’s opnemen en live pauzeren. Zo biedt je bewoners dezelfde televisie-ervaring als ze gewoon zijn van thuis!

3.

Informatie

Ook de personeelsleden van het woonzorgcentrum halen heel wat voordelen uit het IPTV-systeem van Tellie. Zij kunnen op elk toestel in het woonzorgcentrum bijvoorbeeld informatie weergeven over de activiteiten van de dag, het menu in de cafetaria… Al je belangrijke communicatie verloopt vanaf nu via de televisieschermen en komt zo rechtstreeks terecht bij de bewoners!

De boodschappen kunnen afgesteld worden afhankelijk van de afdeling, de ruimte of de bewoner zelf. Op die manier krijg je de juiste boodschap naar de juiste persoon, op het juiste moment!

Voordelen van videobellen met Tellie in de zorg

Video call voor ouderen

Voordelen van videobellen met Tellie in de zorg

Chatten en bellen met familie en vrienden biedt heel wat voordelen voor de bewoners, maar ook voor de personeelsleden in de zorgsector. Daarover lees je hier meer.

Eenzaamheid tegengaan

De eenzaamheid van ouderen is een welbekend probleem. Maar hoe bereik je eenzame ouderen als familieleden of vrienden door hun drukke agenda’s niet altijd kunnen langskomen? Tellie biedt hiervoor dé oplossing!

Dankzij beeldbellen blijven ouderen in contact met hun naasten, zelfs als ze niet kunnen langskomen. Je bewoners zullen in de wolken zijn met deze nieuwe toepassing!

Eenvoudig te gebruiken

Om te videobellen met Tellie is er geen Microsoft account nodig, moeten mensen niet beschikken over een e-mailadres, moet men geen profiel aanmaken op sociale media-sites… Er is alleen goed internet nodig, en de rest gaat vanzelf!

Het systeem maakt het de bewoners makkelijk, dankzij de vereenvoudigde afstandsbediening en intuïtieve interface. Zorgpersoneel dat de bewoners moet helpen bellen om alles goed te doen verlopen, is dus verleden tijd.

Zelfredzaamheid bewoners verhogen

Bij het Tellie-systeem is er geen constante hulp vereist. Dat betekent niet alleen dat je bewoners meer zelf kunnen doen, maar ook dat je personeel meer tijd overhoudt voor andere zaken.

Je zorgpersoneel, logistieke dienst maar ook je technische dienst zal zich kunnen focussen op belangrijkere dingen.

Lees hier meer over de voordelen van Tellie IPTV voor ouderen.

Bespaar je technische dienst heel wat tijd en moeite

Wie kiest voor Tellie, bespaart zijn technische dienst (en zorgpersoneel) ten slotte ook heel wat tijd en moeite. Je ontvangt een compleet IPTV-systeem, inclusief hardware en software, en hoeft je voor de rest geen zorgen meer te maken over het beheer en onderhoud van de schermen.

Dankzij de System-On-Chip technologie kunnen de IPTV-experts van Connectify immers snel technische bijstand verlenen vanop afstand, indien nodig. Deze technologie, waarbij de software rechtstreeks op de schermen geïnstalleerd wordt, laat ons toe om de schermen vanop afstand te monitoren en beheren, zodat we eventuele technische problemen snel kunnen opsporen en oplossen. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over je schermen, eens ze geïnstalleerd zijn!

Wist je trouwens dat je met de System-On-Chip technologie ook heel wat geld uitspaart? Andere IPTV-platformen werken namelijk vaak met externe players, maar die zijn stilaan achterhaald, aangezien ze heel wat meer elektriciteit verbruiken. Dankzij de System-On-Chip technologie bespaar je dus ook op dat vlak!

Waarom Tellie-systeem van Connectify?

Video call voor ouderen

Waarom Tellie-systeem van Connectify?

Ondertussen weet je alles over hoe Tellie werkt en welke voordelen dit systeem biedt voor jou, je zorgpersoneel en je bewoners. Maar waarom zou je kiezen voor Connectify? Ook ons bedrijf biedt heel wat voordelen. Ontdek ze hier!

Snelle technische bijstand

Bij het installeren van de software maken we, zoals hierboven vermeld, gebruik van de handige System-On-Chip technologie. Dat betekent niet alleen dat de software makkelijk geïmplementeerd kan worden, maar ook dat onze eigen technische dienst snel kan ingrijpen wanneer nodig, ook vanop afstand. Onze experts staan 24/7 klaar om eventuele technische problemen op te lossen.

Over technische moeilijkheden hoef je je dus alvast geen zorgen maken!

Alles op maat van de gebruiker

Sommige ouderen kunnen al makkelijker omgaan met technologie dan anderen. De nieuwe generatie bewoners van woonzorgcentra zijn het vaak zelfs al gewend om interactief televisie te kijken of te videobellen.

Dankzij dit eenvoudige systeem moeten zij die al ervaring hebben met deze technologie geen comfort opgeven én blijft het een makkelijk systeem om mee te werken voor mensen die het nog nooit gebruikt hebben.

Vertrouw op deze expertise

De 50 werknemers van Connectify hebben al meer dan 20 jaar ervaring in de IT-sector. Ook werken we al enkele jaren samen met Telenet Business. Die gecombineerde expertise zorgt ervoor dat we jou de beste kwaliteit en diensten kunnen aanbieden.

Ook blijven we na het installeren van Tellie bereikbaar voor eventuele vragen of problemen. Je kan zeker rekenen op ons team van experten!

Uniek in zijn soort

Het eenvoudige gebruik van Tellie is uniek in een digitale wereld vol met eerder ingewikkelde apps. Daarom is de vereenvoudigde afstandsbediening van Tellie ook zo geweldig! Dankzij Tellie en Connectify digitaliseer je je woonzorgcentrum op een eenvoudige en kostenefficiënte manier.

Ga de toekomst in met Connectify!

Video call voor ouderen

Ga de toekomst in met Connectify!

De bewoners van je woonzorgcentrum laten videobellen was nog nooit zo makkelijk als met Tellie. Laat je ondersteunen door Connectify en stuur de zorgsector de toekomst in!

Bezoek de Connectify innovation rooms

Wil je graag eerst zien hoe het Tellie-systeem in de praktijk in zijn werk gaat? Bezoek dan onze Innovation Rooms in Beernem! In een nagebootste bewonerskamer kan je zelf meemaken hoe het systeem werkt en alles uittesten.

Schrijf je nu in voor een gratis demo!

Neem snel contact met ons op!

Ben je er klaar voor om het werk van je personeel te verlichten én de eenzaamheid van je bewoners tegen te gaan? Neem dan snel contact met ons op! We staan je bij doorheen de overschakeling op het Tellie-systeem. Hopelijk tot binnenkort?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht