De nieuwste technologie in de zorgsector: een upgrade voor jouw woonzorgcentrum

Dat technologie belangrijk is voor de zorgsector, weten we al langer. Dankzij de nieuwste technologische snufjes verbetert de kwaliteit van de gezondheidszorg jaar na jaar. Deze technologie is echter niet enkel belangrijk voor grote ziekenhuizen, ook woonzorgcentra kunnen heel wat voordelen halen uit de juiste technologie. Ontdek technologieën van Connectify ook relevant kunnen zijn voor jouw woonzorgcentrum of zorginstelling.

Technologie in de zorgsector
Technologie in de zorgsector

Relevante technologische ontwikkelingen voor jouw woonzorgcentrum

Technologie in de zorgsector

Relevante technologische ontwikkelingen voor jouw woonzorgcentrum

Bedrijven en ingenieurs zijn steeds bezig om de allernieuwste technologische hulpmiddelen uit te vinden voor de zorgsector. Naast simpelere technologie, zoals elektronische patiëntendossiers, zijn er ambitieuze plannen om te werken met kunstmatige intelligentie, big data of 3D-printers om snel en goedkoop protheses of implantaten te printen. Maar welke van die technologische mogelijkheden zijn nu écht relevant de dag van vandaag en kunnen kosten besparen?

Toekomstmuziek: AI, 3D, …

Kunstmatige intelligentie, big data, … Er is tal van nieuwe technologie waarvan ziekenhuizen en woonzorgcentra gebruikmaken. Denk aan robots die zelfstandig een rondje doen langs de kamers of intelligente producten zoals slimme pleisters. Ze kunnen bijzondere dingen doen in de zorg, maar veel van die zaken zijn vaak nog geen realistische optie voor de meeste organisaties. Veel van deze technologieën voor de gezondheidszorg bevinden zich nog in een vroeg stadium. Er kan dus wel naar worden uitgekeken voor later, maar het zijn voor de dag van vandaag geen kostenefficiënte opties.

Zorgtechnologie vandaag

Vandaag werken wij al met technologieën die een paar decennia geleden ondenkbaar waren geweest. Denk bijvoorbeeld aan het elektronisch patiëntendossier of e-health platformen, waar iedereen gemakkelijk zijn eigen medische gegevens kan raadplegen. Of het gebruik van big data om besmettingen in kaart te brengen en met slimme software te voorspellen wat het ideale scenario is. Technologie heeft nu al een grote impact in de zorg en zal dat ook blijven hebben.

Technologie in de zorgsector

Slimme technologie in jouw woonzorgcentrum

Je hebt geen dure robots nodig om de kwaliteit van de zorg in je woonzorgcentrum een boost te geven. Er bestaan al efficiënte technologieën die gemakkelijk in te zetten zijn in de gezondheidszorg voor de oudere bevolking. Met de juiste hulpmiddelen kan je het werk van de verzorgers vergemakkelijken, door middel van automatisering en het stroomlijnen van administratie en communicatie. Ook voor de bewoners of patiënten zijn er nu al voldoende opties om van hun verblijf in het woonzorgcentrum een warme, aangename ervaring te maken.

Connectify kijkt samen met jou wat er mogelijk is op vlak van zorgtechnologie. Met onze ervaring bij verschillende zorgorganisaties kunnen wij de technologie van jouw woonzorgcentrum naar een hoger niveau tillen. Want digitalisering is de toekomst van de gezondheidszorg.

Communicatie met 3CX

Communicatie met 3CX

Communicatie met 3CX

Zeker in de zorgsector is een vlotte communicatie belangrijk. Je wilt namelijk geen tijd verliezen aan technische problemen met de wachtrijen of connectiviteit. Daarom kiest Connectify voor het 3CX telefoonsysteem.

3CX: Dé oplossing voor zakelijke communicatie

3CX is een VoIP-telefoonsysteem (Voice over Internet Protocol) met Unified Communications-functies. Dit houdt in dat verschillende methoden van communicatie worden verenigd, en gebruikt kunnen worden via een internetverbinding. Telefoongesprekken, chat, sms, email, … Voor elk wat wils, dus. Hier komt ook bij dat je heel wat functionaliteiten ter beschikking hebt zoals keuzemenu's, wachtrijen en zelfs videoconferenties.

3CX kan gebruikt worden voor elke bedrijfsgrootte en sector. Door middel van 1 enkele software blijft je hele organisatie perfect met elkaar verbonden, voor een lage prijs. Je organisatie is ook altijd en overal bereikbaar door de bijbehorende apps voor Android en iOS. Zo kan je oproepen meteen doorschakelen naar de juiste persoon, als die beschikbaar is.

VoIP-telefonie

Met VoIP kan je telefonie gewoon via de bestaande internetverbinding lopen. Hierdoor is je telefoonnetwerk direct aangesloten op je computernetwerk, waardoor je gemakkelijk van het ene apparaat naar het andere apparaat kan bellen. Je drukt hiermee ook de kosten aangezien je niet meer met verschillende abonnementen werkt. 

Een VoIP-verbinding zoals 3CX is voordeliger voor zowel binnenlandse als internationale gesprekken. Naast een betere verbinding, krijg je ook belangrijke extra's die onmisbaar zullen worden voor de professionele communicatie van je organisatie. Zo kan je gemakkelijk videogesprekken plannen met het hele team en met externe dokters of specialisten.

Tellie IPTV

Digital signage consultant

Tellie IPTV

Een bijkomend voordeel van een sterke digitalisering van de zorgtechnologie is natuurlijk dat je bewoners of patiënten van een veel aangenamer verblijf kunnen genieten. Daarbij is technologie zoals de Tellie IPTV een belangrijke ontwikkeling die je nú al kunt inzetten.

De toekomst van televisiekijken

Op je oude dag wil je natuurlijk rustig naar je favoriete programma's, series en films kunnen kijken, wanneer je maar wilt. Met de Tellie IPTV (Internet Protocol TeleVision) kan je naar een groot aanbod aan live televisiezenders kijken, maar ook on demand. Zo mis je nooit de nieuwste aflevering van je lievelingsserie! 

Daarnaast maakt IPTV van een gewoon scherm een interactieve televisie die volledig aangepast kan worden aan de wensen van elke gebruiker. Dit wordt gedaan via System-On-Chip technologie; we zetten dus gewoon een chip met de nodige Tellie-software, in jouw bestaande scherm. Wat op deze chip staat, kan natuurlijk gepersonaliseerd worden. De eenvoudige TV-gids kan bijvoorbeeld gepersonaliseerd worden per bewoner of patiënt. Zit je met een echte sportfanaat? Dan kan je ervoor zorgen dat de sportzenders gemakkelijker te vinden zijn.

Aangepaste boodschappen

In een woonzorgcentrum of andere zorginstelling kunnen plannen wel eens veranderen. De dokter komt wat later, het menu wordt aangepast… Voor bewoners of patiënten die slecht te been zijn, is het niet altijd even gemakkelijk om op de hoogte te blijven. Daar kan Tellie TV een handje helpen!

Met gepersonaliseerde boodschappen op maat weet de bewoner wat er op de planning staat! Kan er onverwachts een groepje naar een concertje of een voorstelling? De verzorgers kunnen simpel via de interactieve schermen een boodschap uitsturen. Zo kunnen zij ook hun tijd spenderen aan de echt belangrijke zaken.

Beeldbellen was nog nooit zo simpel

Eenvoudig kunnen videobellen in de zorg is dé oplossing tegen eenzaamheid bij bewoners of patiënten van een woonzorgcentrum of zorginstelling. Tellie IPTV vereenvoudigt hier de zaken aanzienlijk met een ingebouwde camera en eenvoudige interface! Geen gesukkel meer met tablets of laptops. Met Tellie kan iedereen gemakkelijk in hun eigen kamer videobellen met familie en vrienden.

High-tech + eenvoudig in gebruik

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar met Tellie IPTV is het mogelijk: high-tech mogelijkheden die toch eenvoudig te beheren zijn! Hoogkwalitatief beeldbellen, een brede waaier aan TV-zenders, een gemakkelijke connectie met de familie, enzovoort. En dat aan de fractie van de prijs van andere smart tv’s!

Digital signage: de juiste informatie op het juiste moment

Technologie in de zorgsector

Digital signage: de juiste informatie op het juiste moment

We zien in het dagelijkse leven wel vaker slimme schermen. Ze zijn niet enkel handig in zakelijke of commerciële contexten, ze kunnen ook een belangrijke aanvulling zijn op andere zorgtechnologieën.

Gepersonaliseerde boodschappen, waar dan ook

Niet enkel de bewoners of patiënten van jouw zorginstelling hebben er baat bij om updates te krijgen in hun kamer, ook voor zorgprofessionals is het handig om op het juiste moment de juiste informatie te krijgen. Zo kan je gemakkelijk een werkverdeling tonen waarbij iedereen zijn taken voor die dag kan zien. 

Als er iets verandert, kan je dat met een paar klikken in het systeem aanpassen. Geen gedoe meer met geprinte A4'tjes of snelle telefoontjes waardoor er miscommunicatie kan ontstaan. Of wat dacht je van een persoonlijke boodschap op iemands verjaardag? Interactieve televisies zorgen voor een fijne ervaring voor iedereen.

Infokiosken

Is jouw woonzorgcentrum of zorginstelling aan het groeien? Dan is het waarschijnlijk niet altijd zo gemakkelijk te navigeren voor bezoekers die er niet vaak komen. Een infokiosk die op een simpele manier de weg wijst is dan onmisbaar om de bezoekmomenten in goede banen te leiden!

Met een onthaalkiosk kan je ook een overzicht behouden van hoeveel bezoekers er zijn en wie er wanneer bezoek heeft gehad. Je bespaart daarmee heel wat tijd voor de verzorgers! Zo moeten zij niet constant beschikbaar zijn om bezoekers aan te melden of de weg te wijzen. Ze kunnen zich in plaats daarvan bezighouden met de dingen die echt belangrijk zijn: de verzorging van de bewoners en patiënten.

De onthaalkiosk werkt via dezelfde technologie als bijvoorbeeld Tellie; er wordt een chip met de nodige software geïnstalleerd op jouw scherm, met gepersonaliseerde info op maat.

Technologie voor iedereen

Wanneer je de technologie van je zorginstelling een grondige upgrade wilt geven, dan moet je niet altijd voor hypernieuwe technologie gaan, maar voor zorgtechnologie die echt werkt, voor iedereen. Met de juiste hulpmiddelen kan je het werk voor de zorgprofessionals verlichten, de bewoners en patiënten een aangenaam verblijf geven en de bezoekers een gerust hart.

Zorgprofessionals

Zorg voor probleemloze communicatie met het 3CX-systeem en IPTV's die op elk moment van de dag de juiste informatie tonen. Deze systemen kunnen naadloos geïntegreerd worden in je zorginstelling en zijn gemakkelijk te installeren op bestaande internetverbindingen.

Met VoIP heb je altijd audio- en videokwaliteit van het hoogste niveau, op welke schaal dan ook. De verzorgers kunnen gemakkelijk videoconferenties inplannen en een uitgebreid antwoordapparaat instellen zonder veel technische kennis te moeten hebben. Zo druk je ook meteen de kosten van je IT-support. Is er toch een probleem dat niet meteen opgelost kan worden? Connectify staat voor je klaar!

Kom meer te weten over communicatie voor jouw organisatie!

Bewoners en patiënten

De oudere bevolking krijgt steeds meer last van eenzaamheid, zelfs wanneer ze zich wel nog gelukkig voelen. Met Tellie IPTV kunnen ze eenvoudig beeldbellen met vrienden en familie. De Tellie Family App kan door de familie gebruikt worden om video's en berichten te sturen die dan op het persoonlijke televisiescherm worden getoond. Zo neem je de grootouders eventjes mee op je vakantie en zien ze zelfs tijdens drukke periodes wat de kleinkinderen verwezenlijken!

High-tech lijkt voor sommigen misschien overbodig in een woonzorgcentrum, maar niets is minder waar. Eenvoudig beeldbellen, een goed aanbod van TV-zenders en de mogelijkheid om de laatste nieuwtjes direct op hun eigen TV-scherm te zien… Al deze functies zorgen er stuk voor stuk voor dat de bewoners en patiënten een aangenaam verblijf hebben en zich toch thuis voelen in hun kamer.

Vrienden en familie

Als er gezondheidsproblemen zijn of het door andere redenen even niet mogelijk is om op bezoek te komen, gebeurt het al snel dat vrienden en familie het contact verliezen. Via de professionele communicatie van 3CX en de Tellie Family App blijven familie en vrienden geconnecteerd met de bewoner of patiënt in jouw zorginstelling.

De onthaalkiosk is dan weer voor bezoekers een praktische upgrade van de bestaande infrastructuur. Op die manier kunnen zij zich gemakkelijk aanmelden aan het begin van hun bezoek en zelfstandig de weg vinden naar de juiste kamer of ruimte. Zit de bewoner even in een gemeenschappelijke ruimte? Dan kan je instellen dat het scherm vraagt aan de bezoekers om even te wachten of hen naar de juiste ruimte stuurt.

Connectify: jouw IT-partner in de zorg

Voor een kwalitatieve digitalisering van jouw zorginstelling of woonzorgcentrum heb je een IT-partner nodig die expertise heeft op vlak van digitalisering in de zorg. Connectify geeft je advies op maat. Samen met jou vinden we de beste oplossingen voor jouw organisatie en voor jouw budget.

Je verliest geen kosten aan onnodige technische snufjes, maar krijgt de beste kwaliteit voor je geld. We staan voor je klaar met
innovatieve IT oplossingen. Contacteer ons voor meer informatie!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht