Pixee: healthcare digital signage voor woonzorgcentra

Heb jij in je woonzorgcentrum ook nood aan een betere interne en externe communicatie? Geen nood! Met de Pixee healthcare digital signage-oplossing van Connectify wordt communiceren met bewoners én zorgpersoneel makkelijker dan ooit tevoren! In dit artikel leggen we je uit hoe Pixee digital signage de dagelijkse gang van zaken in jouw woonzorgcentrum aanzienlijk kan vergemakkelijken.

beeldbellen voor ouderen via tv
Beeldbellen voor ouderen via tv

Healthcare digital signage, wat is dat precies?

beeldbellen voor ouderen via tv

Healthcare digital signage, wat is dat precies?

Misschien heb je er al vaak over gehoord, maar weet je niet precies wat ‘digital signage’ nu juist betekent. Digital signage - of letterlijk “digitale bewegwijzering” - zijn simpelweg digitale schermen die worden ingezet om bepaalde zaken te communiceren naar het juiste doelpubliek. Ze kunnen worden ingezet voor elke sector en elke situatie.

Je ziet deze schermen meer en meer verschijnen in het straatbeeld: denk maar aan retail winkels, horecazaken, immokantoren of gewoon op straat. Ook binnen de healthcare beginnen deze schermen een grote opmars te maken, vanwege hun veelzijdigheid op vlak van communicatie.

Dat is nu net het mooie van digital signage-schermen: deze schermen met geïntegreerde software kunnen zowel voor interne als externe communicatie worden ingezet. Wil je bewoners in jouw woonzorgcentrum snel op de hoogte brengen van de activiteiten van de dag? Of wil je belangrijke interne communicatie met je zorgpersoneel vlot laten verlopen? Met digital signage is het allemaal mogelijk. Je past de content aan op elk moment en naar elke situatie!

Hoe kan digital signage mijn zorginstelling vooruithelpen?

Videobellen

Hoe kan digital signage mijn zorginstelling vooruithelpen?

Digital signage kan de dagelijkse gang van zaken in de zorgsector aanzienlijk vergemakkelijken. Al je communicatie kan nu namelijk op een eenvoudige manier gedigitaliseerd worden, zodat je zorgpersoneel geen kostbare tijd meer verliest. Digital signage-schermen staan in voor:

Eenvoudige communicatie met bewoners

Enerzijds kan de communicatie met bewoners zelf nu via digitale schermen verlopen, want de Pixee signage-software kan rechtstreeks gekoppeld worden met het televisiescherm in de kamer van de bewoner. Zo kan het zorgpersoneel eenvoudig, met één druk op de knop, meedelen wat de activiteiten van de dag zijn, wat er vandaag op het menu staat, wie er vandaag jarig is… de mogelijkheden zijn eindeloos! Bewoners blijven vanaf nu steeds op de hoogte en voelen zich meer betrokken bij activiteiten in het woonzorgcentrum.

Gerichte communicatie met familie van bewoners

Maar ook de communicatie met familie van bewoners kan vanaf nu via digital signage-schermen bij de inkom, in de hal of cafetaria gebeuren. Zo hou je de familie van bewoners op de hoogte van toekomstige activiteiten, interne nieuwtjes of geef je bijvoorbeeld simpelweg de drankkaart van de cafetaria mee. Je kan de schermen zelfs inzetten om mensen de weg te wijzen (‘wayfinding’), via bijvoorbeeld een digitale receptie. Ook zo bespaart het zorgpersoneel heel wat tijd, die ze anders zouden moeten spenderen aan het communiceren met familieleden.

Efficiënte, interne communicatie met zorgpersoneel

Tot slot komen digital signage-schermen ook de interne communicatie met zorgpersoneel ten goede. Wie als verzorgend personeelslid in een zorginstelling werkt, moet steeds op de hoogte zijn van belangrijk intern nieuws. Digital signage-schermen kunnen hier op een heel eenvoudige en tegelijk efficiënte manier voor zorgen. Zo is iedereen steeds van alles op de hoogte en komt je zorgpersoneel nooit meer voor verrassingen te staan!

Digital signage kan werkelijk voor alle interne communicatie worden ingezet: intern/HR nieuws, werknemer van de maand, share training videos, enzovoort. Dit komt het welzijn en welbevinden van je zorgpersoneel alleen maar ten goede en zal het gevoel van betrokkenheid aanzienlijk vergroten.

Pixee: digital signage for hospitals and healthcare

Omdat we het bij Connectify belangrijk vinden dat zorginstellingen de beste zorg kunnen verlenen aan hun bewoners, staken we samen met Telenet de koppen bij elkaar en ontwierpen we Pixee: de beste healthcare digital signage-oplossing op de markt! Pixee is kwalitatief hoogstaand en bovendien ook nog eens enorm eenvoudig in gebruik, zodat iedereen binnen je zorginstelling ermee overweg kan.

Digital signage van Pixee, dat is:

Informeren

Met Pixee informeer je bewoners én bezoekers op een snelle en efficiënte manier. Je verspreidt elke gewenste boodschap met één druk op de knop en past de boodschap aan wanneer jij dat wil! Zo bespaart je zorgpersoneel heel wat kostbare tijd.

Entertainen

Met Pixee willen we verder gaan dan alleen maar informeren: ook entertainen is mogelijk met de digital signage-schermen. Dankzij de geïntegreerde IPTV-functie kijk je live televisie of speel je een audiovisuele afspeellijst voor wat extra sfeer!

Minder werk

Je hoort het al: Pixee zal het leven van je zorgpersoneel en technische dienst aanzienlijk vergemakkelijken. Vanaf nu is al je interne en externe communicatie geïntegreerd in één overzichtelijk, makkelijk bestuurbaar systeem!

Pixee, digital signage for healthcare, dat is:

1.

Informeren

Met onze Pixee healthcare digital signage solution informeer je bewoners, bezoekers én personeel. Vanuit het softwaresysteem, dat is inbegrepen bij aanschaf van het Pixee signage-systeem, verstuur je elke boodschap naar alle schermen binnen je zorginstelling, zelfs naar de televisieschermen op de kamers van bewoners!

Of het nu gaat om de weg wijzen (‘wayfinding’), het meedelen van activiteiten, het weergeven van het menu of de aankondiging van een evenement, je kan al deze informatie versturen vanuit één gecentraliseerd en overzichtelijk systeem, dat bovendien ook nog eens enorm eenvoudig in gebruik is. Je past je digital signage content dus aan naargelang tijd, plaats of zelfs doelgroep!

“With Pixee, you inform your patients and visitors: point the way, display today's activities or announce the event your healthcare facility is hosting next week.”

2.

Entertainen

Maar met Pixee kan je meer dan alleen maar informeren. Ook het entertainen van bewoners en bezoekers is mogelijk, dankzij het geïntegreerde IPTV-systeem.

Met Pixee heb je de mogelijkheid om live televisie te kijken, audiovisuele afspeellijsten te spelen, of zelfs live RSS-feeds weer te geven. Dit kan een uitstekende oplossing zijn in ruimtes zoals de wachtzaal (‘waiting room’) of cafetaria, waar wat extra sfeer zeker welkom is. Het is ook een uitstekende manier om de wachttijden iets korter te laten aanvoelen voor bewoners en bezoekers.

“With Pixee in waiting rooms, you reduce perceived wait times and improve the patient experience in your practice.”

3.

Werklast verlichten

Tot slot misschien wel één van de belangrijkste voordelen van het Pixee digital signage-systeem: met Pixee verlicht je de werklast van je zorgpersoneel en technische dienst aanzienlijk!

Je kent het wel: wanneer er een activiteit of evenement wordt gepland, is het ophangen en uitdelen van affiches en A4’tjes nog steeds een vaak gebruikte methode. Helaas neemt dit enorm veel tijd in beslag. Kostbare tijd, die je zorgpersoneel zeker elders zou kunnen spenderen.

Met Pixee is dat vanaf nu verleden tijd! Met je nieuwe digital signage-platform verspreid je elke boodschap in een handomdraai naar alle schermen binnen je zorginstelling. In slechts enkele minuten stel je je boodschap op, kies je een passende template en deel je ze naar de gewenste schermen. Communiceren was nog nooit zo gemakkelijk!

Anderzijds zal ook je technische dienst ontzorgd worden. Want wie kiest voor Connectify, kiest ook voor een uitstekende technische bijstand achteraf! Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je signage-systeem je in de steek zal laten, en dat je technische dienst urenlang zal bezig zijn met het onderhouden en monitoren van de schermen.

Dankzij de slimme System-On-Chip technologie kunnen we bij Connectify immers alle schermen binnen je woonzorgcentrum vanop afstand monitoren. Zo kunnen we snel technische bijstand verlenen wanneer nodig.

“With Pixee, all communication is integrated into one clear system, providing great convenience for your staff.”

Waarom kiezen voor digital signage van Pixee?

Met Pixee ontvang je een kwalitatief hoogstaand product

Wie kiest voor Pixee, is ervan verzekerd een kwalitatief hoogstaand product te ontvangen. Bij Connectify kiezen we resoluut voor schermen van de beste kwaliteit, want alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. Bovendien is ook de digital signage software die je ontvangt met Pixee één van de beste die momenteel op de markt te vinden is. Wie kiest voor Pixee, kiest voor kwaliteit.

Pixee is eenvoudig in gebruik voor jong en oud

Zoals eerder in dit artikel vermeld, is de Pixee digital signage software zo ontworpen dat het eenvoudig in gebruik is, voor jong en oud. Iedereen binnen je zorginstelling, of het nu gaat om zorgpersoneel of technisch personeel, zal makkelijk overweg kunnen met de software. De interface van deze software is zeer intuïtief: zelfs mensen zonder enige technologische voorkennis kunnen makkelijk zelf berichten opstellen voor de digital signage-schermen in het hele woonzorgcentrum.

Connectify zorgt voor een keurige technische bijstand achteraf

Zoals beloofd, zorgt Connectify ook steeds voor een keurige technische bijstand achteraf. Onze digital signage-experts staan steeds voor je klaar, en komen zo snel mogelijk langs indien er technische problemen optreden. Zo ben je ervan verzekerd dat je interne en externe communicatie vanaf nu feilloos verloopt!

WZC De Gerstjens ging je voor!

WZC De Gerstjens

WZC De Gerstjens ging je voor!

Ook WZC De Gerstjens te Erembodegem maakt reeds gebruik van Pixee als digital signage platform in de kamers van de bewoners. Volgens hen is Pixee een grote meerwaarde en maakt het de communicatie met de bewoners een stuk makkelijker. “Met één druk op de knop pushen we onze boodschap naar alle tv-schermen, wat ons enorm  veel tijd bespaart”, klinkt het.

Telenet Business: een betrouwbare partner aan je zijde

Connectify is sinds enkele jaren een vaste Telenet Business partner. Samen met Telenet brengen we het gemak van Pixee naar woonzorgcentra in Vlaanderen en buitenland. De producten en diensten van Telenet, gecombineerd met onze jarenlange expertise op vlak van IT, zorgt ervoor dat we jouw woonzorgcentra de beste service en kwaliteit kunnen bieden op vlak van digital signage en IT-services!

Connectify, dé specialist voor digital signage solutions bij uitstek!

Pixee in jouw woonzorgcentrum? Dat kan! Contacteer onze digital signage-experts vandaag nog voor meer informatie. Ze zoeken samen met jou naar een oplossing op maat, die volledig aansluit op de noden van jouw zorginstelling. Je kan ook steeds een gratis demo aanvragen in onze Innovation Rooms, zodat je alle voordelen van Pixee zelf kan ervaren!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht