Callcentermedewerker - headset

Thuiswerken

De uitbraak van het Coronavirus heeft een enorme impact gehad op de zakenwereld. Waar telewerken voorheen werd gezien als een extraatje voor de bedrijven die het aanboden, is het nu een prioriteit voor tientallen werkzoekenden. Duizenden bedrijven en hun werknemers vinden een alternatieve manier van werken en leven en beseffen ze dat telewerken voordelig is voor alle betrokkenen. Het is duidelijk dat bedrijven die hun activiteiten toekomstbestendig willen maken, geld willen besparen en talent willen aantrekken, zich zullen moeten aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Werken op afstand is de toekomst.

Terug naar kantoor?

Voor bedrijven die kiezen voor een volledige terugkeer naar kantoor, is een zorgvuldige planning essentieel. Er zijn nog steeds inspanningen op afstand nodig om de regelgeving na te leven en om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Dit omvat het invoeren van een limiet op het aantal werknemers in kantoren, voldoende vierkante meters per werknemer, verbeterde ventilatie, frequentere schoonmaak van gebouwen, beschikbare hygiënemaatregelen voor alle werknemers en mogelijke herinrichting van kantoorruimtes.

Toekomstbestendig met moderne oplossingen

Veel werkgevers hebben nog steeds problemen met het toestaan van werken op afstand. Maar we zien steeds meer bewijs dat dit de toekomst is, en steeds meer werknemers verwachten dat werken op afstand een vereiste is in plaats van een leuk extraatje. Bovendien is de communicatie en samenwerking met externe werknemers nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de beschikbare technologieën en oplossingen.

Moderne bedrijven zouden moeten kijken naar het aanbieden van flexibele oplossingen voor werken op afstand om te voldoen aan de behoeften van alle werknemers. De pandemie heeft grote schade aangericht in de zakenwereld, en hoewel we dit niet kunnen veranderen, moeten we dit gebruiken als een leerervaring om de manier waarop we zaken doen en de manier waarop werknemers werken te verbeteren. Wie weet? Als meer flexibiliteit mogelijk wordt gemaakt en werken op afstand de productiviteit verbetert, kan dit op de een of andere manier helpen om een aantal van de negatieve effecten van lockdowns tegen te gaan.

Een groot aantal bedrijven zij niet voorbereid op rampsituaties. Door een moderne softwarecommunicatie-oplossing zoals 3CX te implementeren, haal je het beste uit twee werelden. Efficiënte communicatie die de bedrijfsprestaties verbetert, samen met de mogelijkheid om op afstand te werken, en een zeer aanpasbaar systeem dat jouw bedrijf gemakkelijk kan helpen om door te gaan zoals je gewend bent.

Zorg ervoor dat ook jouw onderneming over de beste telefonieoplossing beschikt en laat werknemers optimaal van thuis werken.

Meer hierover