Telecom totaalpakket voor woonzorgcentrum Triamant 

  • Tellie IPTV, interactieve televisie op alle televisies
  • Tellie Family maakt videobellen, foto’s uitwisselen
    en berichten ontvangen mogelijk op het vertrouwde
    scherm.
  • VoIP-telefoonsysteem 3CX
  • Snel en stabiel Fiber van Telenet
  • Flexibele en menselijke service
Triamant

Woonzorgcentrum Triamant  wil mensen helpen om langer gelukkig en gezond te leven. Elke generatie heeft zijn eigen telecomnoden. Hoe vervul je deze allemaal met slechts één oplossing? Dat vraagt ook om de meest performante telecomoplossing. Waar mensen samenwonen, kijken mensen televisie, bezoeken ze elkaar, willen ze snel internetten, televisiereeksen streamen, online gamen en met hun familie videobellen. 

“Tellie helpt ons de beste woonbuurt voor jong en oud te creëren.” 

De uitdaging
Waar mensen samenwonen, kijken mensen televisie, bezoeken ze elkaar, willen ze snel internetten, televisiereeksen streamen, online gamen en met hun familie videobellen. “Met onze buurten willen we van de wereld een betere plek maken waar mensen kwaliteit van leven ervaren. Zo’n leefomgeving vraagt om state of the art technologie”, zegt Johan Schneider, head of tech bij Triamant.

Corona verduidelijkte de menselijke behoefte aan vlekkeloze communicatie. “Want plots werden onze ouderen afgescheiden van hun familie. Jongere bewoners vroegen dan weer een eigen modem met stabiele wifi om van thuis uit te werken, te streamen en te gamen. Zelf dachten we nog aan een intercom en het communiceren van activiteiten en mededelingen via het vertrouwde televisiescherm.”

De oplossing
Johan besloot de oplossing te zoeken in een brede, integrale oplossing. “Technologieën vloeien steeds meer in elkaar over. Denk maar aan teammeetings. Je belt met video, voert eigenlijk een telefoongesprek, ondertussen chat je en deel je documenten”, zegt hij. “Zo een integratie willen we ook in onze woonbuurten aanbieden. Eenvoud is hierin cruciaal, zodat het te bedienen is door mensen van elke leeftijd en lichamelijke conditie.”

De telecompartner was snel gekozen. Johan leerde eerder Connectify kennen via IPTV, dat is de digitale televisie waarmee mensen programma’s kunnen opnemen, pauzeren en bekijken wanneer ze het wensen. “We waren al zeer tevreden over de producten en service van Connectify”, zegt Johan. “Ze verrasten ons vervolgens met hun oplossing voor al onze telecomuitdagingen. Wat onze bewoners wensten, konden zij mooi op maat aanleveren via het VoIP-telefoonsysteem 3CX, de televisieoplossing Tellie en hun samenwerking met Telenet. Bijzonder is dat Connectify ons nooit iets opdringt. Wel stelt het telecomoplossingen voor. Die mogen we proberen. Zo komen we tot de beste diensten voor onze bewoners.”

“Connectify dringt ons nooit iets op. Het stelt telecomoplossingen voor. Die mogen we proberen. Zo komen we tot de beste diensten voor onze bewoners” 

Triamant

Het resultaat is de woon- en leefomgeving die bewoners vandaag ervaren bij Triamant Bree. In deze voormalige kloosteromgeving tref je meer dan natuur en gezonde lucht. Je vindt er ook de meest kwalitatieve telecomoplossingen. “Het vertrouwen tussen Triamant en Connectify is zo gegroeid dat Bree een testomgeving is geworden voor de nieuwste Tellie-technologie”, zegt Jens De Neef, IT-expert bij Triamant. “We overleggen regelmatig. 

Bij vragen kan ik altijd iemand bereiken. Ze bieden dan snel een oplossing aan én realiseren ze. Bovendien wordt er geluisterd naar de feedback van ons en onze bewoners. Zo verbeteren we samen het product, waarna de technologie geïntegreerd kan worden in de andere Triamant-buurten, bijvoorbeeld in Ronse en Zottegem.”

Het resultaat is de woon- en leefomgeving die bewoners vandaag ervaren bij Triamant Bree. In deze voormalige kloosteromgeving tref je meer dan natuur en gezonde lucht. Je vindt er ook de meest kwalitatieve telecomoplossingen. “Het vertrouwen tussen Triamant en Connectify is zo gegroeid dat Bree een testomgeving is geworden voor de nieuwste Tellie-technologie”, zegt Jens De Neef, IT-expert bij Triamant. “We overleggen regelmatig. Bij vragen kan ik altijd iemand bereiken. Ze bieden dan snel een oplossing aan én realiseren ze. Bovendien wordt er geluisterd naar de feedback van ons en onze bewoners. Zo verbeteren we samen het product, waarna de technologie geïntegreerd kan worden in de andere Triamant-buurten, bijvoorbeeld in Ronse en Zottegem.”

“Bij vragen kan ik altijd iemand bereiken. Connectify biedt dan snel een oplossing aan én realiseert ze.” 

Tegelijkertijd openen de mogelijkheden voor de toekomst zich. Zo wordt het binnenkort mogelijk om in noodgevallen via de televisieschermen direct met bewoners te communiceren. Of kan elke televisie een touchscreen worden waarmee bewoners kunnen telefoneren. Misschien is er zelf een integratie mogelijk met Nobi-lampen die waarschuwen wanneer een bewoner valt. “We zitten sowieso nooit met een verouderd systeem”, besluit Johan. “Want verbeteringen worden continu via updates doorgevoerd.”

Bezoek de Connectify innovation rooms

Wil je een kijkje nemen en al onze mogelijkheden met eigen ogen kunnen waarnemen? Boek dan nu je afspraak, door je e-mail hieronder in te geven. Wij nemen dan verder contact met je op.