Sterk staaltje technologie bij sportcomplex Stadium

Bij Stadium gaan sport en technologie hand in hand. De fitnesspionier biedt zijn 11.000 leden in Brussel en Gent een waaier aan activiteiten. Van cardio, krachttraining en squash tot zwemmen, groepslessen en individuele coaching door gecertificeerde instructeurs. Het kader? Hightech en 100 procent geconnecteerd!

Stadium heeft drie sportcomplexen: Stadium 1 in Molenbeek, Stadium Kinetix in Schaarbeek en Stadium Coupure in Gent. De leden werken er aan hun conditie op de nieuwste toestellen van Technogym, voorzien van innovatieve snufjes. Technologie zit in het DNA van Stadium – zowel voor de klantervaring als de vlotte administratie. Bij de totaalrenovatie van het Molenbeekse Stadium 1 in 2018 was technologie dan ook de drijfveer. De infrastructuur werd volledig vernieuwd en uitgerust met digitale, interactieve oplossingen. Op maat van de leden die digital natives zijn. Lees hier hoe Stadium de samenwerking met Connectify heeft ervaren.

sportcomplex stadium

Trendsetter met (spier)ballen

“Al in de jaren tachtig ontwikkelden we onze eigen software voor ledenbeheer”, vertelt IT-verantwoordelijke Stijn Barbé. “Noem ons gerust pioniers in onze sector. Vandaag staan we nog een eind verder. Onze leden reserveren squashterreinen of zumbacursussen online of via touchscreens ter plaatse. Zo beheren ze ook zelf hun abonnement, bijvoorbeeld om het tijdens vakanties op te schorten. Of om favorieten aan te maken die rechtstreeks toegang bieden tot hun geliefde activiteiten.”

Technogym: een digitaal krachtverhaal

“Technogym staat niet stil. Wij moeten bijbenen – zeker omdat onze klanten behoren tot de generatie die is opgegroeid met technologie. Al onze toestellen hebben touchscreens. En via de app MyStadiumPro volgen leden hun activiteiten in de cloud – om het even waar en wanneer: bij ons, thuis, op vakantie, … Tijdens de renovatie van Stadium 1 installeerden we 120 apparaten met geconnecteerde tv’s. Zo heb je op de fiets of de loopband internettoegang, kijk je YouTube of een serie, chat je op Facebook – noem maar op. Zelfs in de wellnessruimtes is er wifi.”

Connectify als partner

“Om onze doelstellingen te behalen en onze klanten tevreden te stellen, is een snelle verbinding met een grote downloadcapaciteit essentieel. En die vonden we bij Telenet Business”, vertelt Stijn. “De grootste voordelen? Een snelle en betrouwbare verbinding, een uitstekende prijs en een vlotte installatie via de bestaande kabels. Wij hechten veel belang aan professionalisme en service. Logisch dat we ons graag goed omringen. Daarom vertrouwen we voor al onze Telenet Business-producten op Connectify. Vragen of problemen? Connectify schiet achter de schermen onmiddellijk te hulp. Die coördinatie is een dikke plus. Bovendien zijn Telenet Business en Connectify ‘sparringpartners’ die meedenken over de noden van onze klanten – voor ons een must. De resultaten? Die spreken boekdelen!”

In samenwerking met Telenet Business.