Een volledige IT-infrastructuur voor innovatiecentrum IC Grote Beer

  • Digital signage
  • Telenet Connectiviteit
  • VoIP
  • Naadloze integratie met het gebouw

Innovatiecentrum IC Grote Beer te Beernem biedt kantoorruimte, vergaderzalen en plaats voor events aan voor grote en kleine bedrijven. Het is een plek waar jonge start-ups en innovatieve bedrijven de kans hebben om door te groeien en zich te ontwikkelen. 


Net als het sterrenbeeld Grote Beer wil het innovatiecentrum een gidsende en leidinggevende rol spelen voor nieuwe bedrijven. IC Grote Beer ondersteunt alle bedrijven die mee willen werken aan de innovatie, groei en product leadership in de wereld van communicatie en technische integratie.

Waar bedrijven aanwezig zijn, is er natuurlijk nood aan een stabiel en betrouwbaar netwerk. Connectify verzorgde voor IC Grote Beer de volledige IT-infrastructuur: van een stabiele netwerkverbinding, tot VoIP-telefonie en digital signage. En dat allemaal naadloos met elkaar geïntegreerd.

“We moesten hier goed rekening houden met de esthetiek van dit prachtige gebouw. En daar  zijn we absoluut in geslaagd.” 

Volgens Stefan Danschotter, co-owner van Connectify, was de aanleg van de IT-infrastructuur voor IC Grote Beer meer dan alleen het installeren van de technologie: “Uiteraard moesten we hier goed rekening houden met de esthetiek van dit prachtige gebouw. Zo zijn de wifi access points mooi weggewerkt in de plafonds, zodat ze volledig onzichtbaar zijn. IC Grote Beer moest haar nette en strakke uitstraling behouden, en daar zijn we hier absoluut in geslaagd.”


De technologieën die Connectify hier heeft voorzien, zorgen ervoor dat alle bedrijven in het innovatiecentrum efficiënter kunnen werken. Zo is er de Pixee onthaalkiosk, die alle taken van de receptionist overneemt. Mensen checken zich eenvoudig in met hun gegevens of met een QR-code op hun smartphone en krijgen meteen te zien in welke ruimte ze verwacht worden.

“De volledige IT-infrastructuur is naadloos met elkaar geïntegreerd.” 

“Het 3CX telefoniesysteem laat ons toe om vlot te communiceren, zowel intern als met onze  klanten of andere bedrijven.” 

Ook op vlak van telefonie werkt alles met elkaar samen. Connectify kiest steeds voor het betrouwbare 3CX-systeem, waar ook alle interne en externe communicatie van IC Grote Beer via verloopt. Het telefoonsysteem is zelfs gekoppeld met de parlofoon, de voordeur en de poorten, die je vanop afstand kan bedienen.


Danschotter: “3CX is dé totaaloplossing voor elke onderneming die nood heeft aan een telefoonsysteem met mobiliteit, geavanceerde contactcenterfuncties en een volledige integratie met de IT-infrastructuur. Dit systeem was dan ook voor het innovatiecentrum een logische keuze. Het laat ons toe om vlot te communiceren, zowel intern als met onze klanten of andere bedrijven. En een goede communicatie is cruciaal voor het succes van elke onderneming.”

“Alle domotica wordt eenvoudig bediend via de bijbehorende applicatie op je smartphone of  tablet. Dat maakt het gebouw voor al het personeel heel bedienbaar.” 

Al deze technologische snufjes vereisen uiteraard een stabiele en betrouwbare internetverbinding, die je niet in de steek laat. Connectify voorzag het volledige gebouw van bekabeld en draadloos netwerk met Telenet Connectiviteit, alsook servertoepassingen, zodat huurders zich verder geen zorgen hoeven te maken. 


Danschotter: “Bovendien kan alle technologie binnen het gebouw aangestuurd worden via de wifi-verbinding. Zo wordt alle domotica eenvoudig bediend via de bijbehorende applicatie op je smartphone of tablet. Lichten aan- of uitschakelen, het HVAC-systeem bedienen, de zonwering bedienen, zien welke laadpalen functioneren… Al die andere spelers zijn gekoppeld met ons netwerk, wat het gebouw voor al het personeel heel bedienbaar maakt.”

Uiteraard zorgde Connectify ook voor een degelijke cybersecurity, wat ervoor zorgt dat enkel profielen die toegang hebben tot deze functies het gebouw kunnen bedienen.


Tot slot kunnen alle bedrijven binnen IC Grote Beer uiteraard altijd  rekenen op de in-house IT-support afdeling van Connectify. Dat is een uniek gegeven en een grote meerwaarde voor iedereen die een kantoorruimte huurt.

Bezoek de Connectify innovation rooms

Wil je een kijkje nemen en al onze mogelijkheden met eigen ogen kunnen waarnemen? Boek dan nu je afspraak, door je e-mail hieronder in te geven. Wij nemen dan verder contact met je op.