News

Expert Digitale schermen

Wim, expert in digitale schermcommunicatie

Sinds de start van het nieuwe jaar heeft Wim het Connectify team vervoegd als Sales - Expert in digitale schermcommunicatie.
Wim heeft reeds jarenlange ervaring in digital signage en dat specifiek voor de vitrinesector.
We zijn zeer blij Wim in het team te hebben en kijken er dan ook naar uit om hem aan onze klanten en partners voor te stellen.

Lees hier onder een kort interview.


Vertel ons meer over jezelf

Ik ben Wim, ik woon met mijn gezin in Torhout. Ik ben fiere papa van Merlijn en trotse reservepapa van Camilla en Sebastiaan. Onze hond heet Otis.

Wat deed je voor je bij Connectify begon?

Digital signage verkopen! Ik ben gestart in de gedrukte media, daarna steeds meer richting groot formaatprinting geëvolueerd om uiteindelijk te specialiseren in de invulling van de etalage van de vastgoedmakelaar met Led verlichte displays en High Brightness LCD’s.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

In mijn vorige functie heb ik de verschillende softwarepakketten vergeleken die ingezet worden om digital signage op poten te zetten. De oplossing van Ucast / Connectify kwam daar als beste uit. Op LinkedIn zag ik dat er versterking werd gezocht bij de sales. Ik zat wat op een dood spoor op mijn vorige werkplek dus was dit voor mij een logische volgende stap.

Wat waren je verwachtingen, waarom koos je voor Connectify?

Ik koos voor Connectify omdat je voelt dat hier de vinger aan de pols gehouden wordt als het over nieuwe technologie gaat. Het is een boutade, maar de beste manier om de toekomst te voorspellen is die te maken. En dat is net wat hier gebeurt.

Wat is jouw specialisatie?

Mijn specialisatie is de digitale schermcommunicatie in de etalage omgeving. Dit vergt niet alleen een aangepaste hardware. (De schermen moeten namelijk zichtbaar blijven in volle zonlicht) Ik ken ook de knepen van het vak zodat ik gericht kan adviseren hoe je voorbijgangers laat stilstaan bij je etalage. Letterlijk en figuurlijk. Aanzetten tot actie. Je kan zoveel meer en beter communiceren in je etalage met LCD-schermen.

Wat houdt je job in bij Connectify? Wat kunnen we van jou verwachten?

Ik ben nieuwsgierig van aard. Ik weet graag hoe dingen werken. Voor ik me zelf 8 jaar geleden verdiepte in de materie dacht ik dat de meeste LCD schermen werden aangestuurd met een USB-stickje. Hoe het technisch gerealiseerd werd om vanop afstand de inhoud van één of meerdere schermen te bepalen leek me een groot mysterie. Nu blijkt de aansturing echt wel intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Het kan zelfs voor een groot deel geautomatiseerd worden. Ik zie het als mijn missie net dat gebruiksgemak te delen, om digital signage bekend te maken bij de ondernemer met de pet.

Ik richt me specifiek op de ondernemingen die een etalage hebben. Dat is enerzijds heel breed, maar toch ook een niche. Denk hierbij aan de vastgoedsector, interimkantoren, apothekers, reisbureaus, ... Maar zelf de éénmanszaak zal meer omzet draaien als hij bvb mooie foto’s en filmpjes van zijn realisaties laat zien.

Een TV heeft nu éénmaal een ontzettend grote aantrekkingskracht. Iedereen kent wel dat gevoel als op café of restaurant een TV speelt. Je kan gewoon niet anders dan kijken, ook al heb je eigenlijk geen interesse in wat er wordt getoond. Die aantrekkingskracht combineren met onze easy-to-use software is waar het om draait.

Wat maakt jou gelukkig in je job?

Esthetiek. Ik word gelukkig als ik in het straatbeeld mooie etalages zie. Verzorgd, eigentijds, aantrekkelijk. Dat is ook het leuke aan mijn job. Waar ik mijn ding heb kunnen doen is het altijd iets mooier en attractiever dan daarvoor. Leuk toch?

Is er nog iets dat je zelf wilt toevoegen, dingen die mensen van je moeten weten?

Mijn passie voor theater en mijn “guilty pleasure”; disco uit de jaren ’70 en ‘80.

Ben jij klaar om je etalage om te toveren in een dynamische etalage met stoppingpower?

Steeds klaar voor een gesprek!

High Brightness schermen