News

Mobiele data verdelen in onderneming Telenet Business

ZO MAKKELIJK VERDEELT U UW POT MOBIELE DATA OVER UW TEAM.

Mobiele data over uw team verdelen zoals u wil? Dat kan. Met een paar kliks geeft u ieder wat die nodig heeft. En dat zonder uw vast maandbudget te overschrijden.

Veronique is altijd op de baan. Tussen klantenbezoeken voert ze bestellingen in, mailt en whatsappt ze met collega’s. Bij klanten presenteert ze de nieuwste producten op haar tablet. Ze checkt live de voorraden en werkt offertes meteen onderweg uit.

 

Bert zit als IT-er op kantoor. Hij babbelt lustig mee in het interne Whatsapp-groepje, maar surft vooral over wifi van het kantoor.

 

Zaakvoerster Els wil mobiel en op kantoor altijd bereikbaar zijn voor haar klanten. Op haar smartphone checkt ze de flow van bestellingen, volgt ze haar bedrijf financieel op, stuurt ze presentaties door en deelt ze video’s met haar mensen. Terwijl Waze haar naar afspraken gidst, luistert ze naar inspirerende podcasts.
 

Het zal u niet verbazen dat elk lid van dit team niet evenveel 4G verbruikt. Veronique en Els zijn grootverbruikers. Ze hebben elks zeker 9 GB nodig per maand. Bert komt met 1 GB ruim toe.

 

Hoe ze dit oplossen? Eenvoudig!

De pot mobiele data die inbegrepen is in KLIK verdelen ze zelf volgens de behoeften van elk teamlid. Wie meer volume mobiele data nodig heeft, krijgt meer.

 

Hoe gaat u te werk voor het verdelen van de pot mobiele data?
 

Stap 1. Analyseer uw mobiel verbruik

Check het totale mobiele verbruik van u en uw team. Verbruiken jullie maandelijks bijvoorbeeld 5 GB, 10 GB, 20 GB of meer? Dan weet u in welke orde van grootte u een zakelijk abonnement moet zoeken. 
Leuk is dat u bij KLIK het verbruik van sommige apps niet hoeft mee te tellen. Met Free G gebruikt u maar liefst 5 topapps gratis: WhatsApp, Facebook Messenger, Yelo Play-app, Telenet TV en Play Sports.

Stap 2. Tel het aantal simkaarten

Hoeveel smartphones en eventueel andere toestellen met een simkaart hebt u nodig in uw zaak? Tel ze even. Goed om weten is dat de huidige pakketten voor zelfstandigen en kleinere ondernemers tot 10 simkaarten tellen. Die krijgt u er zonder meerkost bij.

Stap 3. Verdeel de pot mobiele data

Vervolgens opent u de handige alles-in-één-app van Telenet of surft u naar Mijn Telenet. Daar monitort u het mobiele dataverbruik van uzelf en uw team. Gebruiksgemak staat hierbij centraal. U verdeelt de volle pot mobiele data vlotjes over 2 tot 10 simkaarten. Per teamlid stelt u limieten in. Achteraf doet u heel gemakkelijk aanpassingen en u kan op elk moment het mobiele dataverbruik checken en kijken hoeveel dagen u nog over hebt tot de nieuwe periode weer start.

 

Zo verdeelt zaakvoerster Els de pot van 20 GB aan mobiele data over Bert (1 GB) en Veronique (9 GB). Zelf houdt ze de overige 11 GB. Maar even gemakkelijk zet ze Bert op 2 GB wanneer zijn professionele verbruik toeneemt, en Veronique op 1 GB tijdens haar zwangerschapsperiode. Zo kan haar vervangster met 8 GB de baan op.

Stap 4. Vraag automatische herinneringen

Bij het verdelen van het verbruik kan u meteen kiezen voor automatische herinneringen over het verbruik van uw mobiele data. Zo krijgt u een boodschap per sms zodra u op 80% en 100% van uw persoonlijke limiet zit.

Stap 5. Betaal steeds hetzelfde

Hoe u de pot mobiele data ook verdeelt, u betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Die zekerheid hebt u. 

 

Kies voor KLIK en pas heel gemakkelijk uw mobiele dataverbruik aan.

 

Bron: Telenet Business