News

The Camping Store

Hoe Connectify winkeldiefstallen bij The Camping Store tegenhield.

Bij de 5000m² grote kampeerwinkel The Camping Store in het Belgische Evergem kunnen ze meepraten over winkeldiefstal. Op basis van de ervaringen met de oude vestiging in Lochristi is besloten heel moderne camerabewaking in te voeren, waarbij medewerkers in geval van diefstal direct worden gealarmeerd.

The Camping Store in Evergem is een filiaal van een keten met winkels in België en Frankrijk. Dagelijks komen er duizenden mensen op zoek naar spullen om het kampeerbestaan dragelijk te maken. Helaas is niet iedereen altijd bereid om daarvoor te betalen.

De oude winkel in Lochristi was met 3500m² al een van de grootste winkel van de keten. De hoeveelheid producten die er werd verkocht is onvoorstelbaar. In juni ging de nieuwe vestiging in Evergem open.

De directie wilde wel de winkelactiviteiten, maar niet de ellende meeverhuizen. Daarom werd besloten een professioneel beveiligingsbedrijf, Connectify in Beernem, in de arm te nemen. In de nieuwe winkel van 5000m² zou winkeldiefstal tot het verleden moeten behoren. Daarvoor installeerde Connectify een camerasysteem met vijftig IP-camera’s waarmee niet alleen de volledige winkelvloer, maar ook de magazijnen voor klanten als niet toegankelijke gebieden worden geobserveerd.

Lees hieronder meer.

Bron: beveiligingnieuws.nl


Eocortex

Intelligente tracking-module
De installateur koos in overleg met The Camping Store voor Eocortex als platform om de camera’s te bedienen.

Er was vooral waardering voor de intelligente tracking-module in dit videomanagementsysteem. Daarmee kunnen virtuele grenzen rond een bepaald gebied worden bepaald, waarna de gebruiker een waarschuwing krijgt als iemand zo’n gebied betreedt. Ook is het mogelijk om objecten aan te wijzen die niet ongemerkt meegenomen mogen worden. Ook in dat geval wordt alarm gegenereerd. Mochten er desondanks spullen verdwijnen, dan zijn de bijbehorende beelden op grond van de gebeurtenis heel snel uit het archief te halen.

Preventieve werking
De eerste dagen werd het systeem uitgebreid getest. De winkelmedewerkers kregen daarbij continu actuele gegevens over wat er gebeurt in de winkel. Ongewenste gebeurtenissen werden in duidelijke statistieken weergegeven, wat een leidraad kan vormen voor aanvullende preventieve maatregelen. Klanten konden ook niet langer ongemerkt het magazijn binnengaan om spullen te stelen, want medewerkers werden direct via hun mobiele telefoon gewaarschuwd.


Daarnaast gaat er een preventieve werking uit van de camera’s. De domecamera’s hebben een koepel waardoor de camera niet is te zien. Zo weet iemand nooit of de camera hem of haar in het oog houdt. Eocortex verwacht dat The Camping Store de investering snel terugverdient, mede omdat er maar eenmaal licentiekosten betaald hoeven te worden.

Eocortex partner