Connectify verbindt bedrijven met hun klanten

Connectify staat met hotel Wifi Solutions klaar voor je

In de hotelsector is het belangrijk om een goed wifi-netwerk te hebben dat veilig en snel is, zowel voor je werknemers als voor je klanten. Het kan echter al snel ingewikkeld worden om deze netwerken goed te installeren. Met een jarenlange expertise in connectiviteit en communicatie, helpt Connectify je met de beste hotel Wi-Fi solutions!

Hotel WiFi solutions
Hotel WiFi solutions

Wat is het verschil tussen een thuisnetwerk en hotel Wi-Fi?

Hotel WiFi solutions

Wat is het verschil tussen een thuisnetwerk en hotel Wi-Fi?

Misschien denk je dat een hotel wifi-netwerk gewoon hetzelfde werkt als je thuisnetwerk, maar dan groter. Maar niets is minder waar. In een hotel heb je immers een veel betere cybersecurity nodig en een sterkere verbinding. Gasten die veel internetmoeilijkheden ondervinden of merken dat het netwerk niet goed genoeg beveiligd is, zullen namelijk geen tweede keer willen komen.

Hoge downloadsnelheden

Na een hele dag stappen en winkels, musea en restaurants bezoeken, willen toeristen even tot rust komen met hun favoriete serie. Via de hospitality TV of via hun eigen laptop of tablet willen ze dan zonder problemen Netflix of andere diensten opzetten. Als je wifi-netwerk dan te zwak is of al die verschillende gasten niet aankan, worden je gasten ontevreden. Goede connectiviteit is dan essentieel!

Ook voor zakelijke klanten is dit belangrijk. Een professional die op zakenreis is, moet ook vlot kunnen communiceren met het eigen cliënteel en collega's. Dit doen ze liefst op hun eigen hotelkamer. Je hotel wi-fi netwerk moet dus hoge downloadsnelheden aankunnen zonder haperingen.

Gasten op het juiste netwerk

Bij een hotel is het ook belangrijk dat het netwerk van de werknemers niet overbelast geraakt als er veel gasten zijn. Een hotelnetwerk zal dus vaak een apart netwerk hebben voor de gasten.

Bijkomend is het ook belangrijk voor je network security dat niet zomaar iedereen op je netwerk kan. Veel hotelnetwerken werken daarom met specifieke log-ins die je enkel kan gebruiken als je op dat moment in het hotel verblijft. Maar zelfs daarnaast moet je hotelnetwerk goed beveiligd zijn tegen hackers, die zelfs zonder de specifieke log-in je netwerk zouden kunnen doordringen.

Geïnteresseerd in de beste oplossingen op vlak van connectiviteit? Connectify staat voor je klaar met uitstekende connectiviteit en communicatie.

Wired vs. wireless internet

Hotel WiFi solutions

Wired vs. wireless internet

Connectify helpt je de beste allround oplossing te vinden voor de algemene connectiviteit van je hotel. Zowel voor wired als voor wireless internet staan wij voor je klaar.

Vaste apparaten in het hotel

Als je zeker wil zijn dat je vaste apparaten stabiel werken, is het handig om ook met bedraad internet te werken. Een internetkabel werkt namelijk vaak veel stabieler dan een draadloze verbinding.

Veel apparaten die al iets ouder zijn, kunnen niet zomaar connecteren met draadloos internet. Als deze nog niet aan vervanging toe zijn, maar je wel het beste internet wil kunnen aanbieden aan je gasten, kan je beslissen om toch nog bedrade connecties te houden in je netwerk. Concreet houdt dit in dat je bijvoorbeeld desktopcomputers met wired internet zou kunnen plaatsen in je lobby, waarvan je gasten gebruik kunnen maken.

Mobiele apparaten

Een gezin dat op vakantie gaat heeft vaak heel wat mobiele apparaten mee. Zij willen natuurlijk vlot op het internet kunnen om op te zoeken waar dat ene goede restaurant ligt, wat er in de buurt allemaal te doen is… Zeker voor hospitality is het dus belangrijk om genoeg te investeren in draadloos internet.

Voor een aantal apparaten is draadloos internet ook veel handiger omdat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Heb je een vergaderzaal in je hotel? Dan is een mobiel scherm handiger om aan te bieden. Ook voor de algemene connectiviteit tijdens zo'n vergadering is het belangrijk om stabiel draadloos internet te hebben.

Network security

Network security

Het komt wel vaker in het nieuws: niet alle hotelnetwerken zijn even veilig! Cybercriminelen kunnen namelijk gemakkelijk beginnen "snoopen" bij onbeveiligde netwerken en je gegevens stelen. Met een cybersecurity partner zoals Connectify zit je echter altijd goed. Wij zorgen voor een waterdicht netwerk dat tegen alle aanvallen van buitenaf beschermd is!

Hotel WiFi solutions

Altijd veilig surfen

Er is niets zo slecht voor klantvriendelijkheid als een onveilig hotel. Daarbij reken je ook best cyberveiligheid! Met een onveilig netwerk zullen je gasten niet tevreden zijn. Investeren in connectiviteit en cyberveiligheid is dus ook investeren in je customer service.

Cybersecurity voor je hotel

Voor de veiligheid van je hotel wi-fi-netwerk telt niet enkel de toegang tot het internet zelf, maar ook de apparaten die vast verbonden zijn aan het netwerk en de toegang tot interne communicatie. Een hotel heeft in het klantenbestand vaak heel wat gevoelige informatie! Dat is nodig om een goed verblijf te verzekeren, maar moet dus ten allen tijde veilig opgeslagen zijn, bijvoorbeeld met een sterke firewall.

Onze cybersecurity-experten kijken graag samen met jou naar een oplossing op maat.

The hospitality industry: onze referenties

The hospitality industry: onze referenties

Niet alleen helpen we ondernemingen met verschillende oplossingen, zoals de connectiviteits-upgrade van Inofec, we zijn ook werkzaam in de hotelsector. Naast advies op maat over hospitality TV's, digital signage en communicatie, verzorgen wij ook connectiviteit waar je echt op kan vertrouwen.

Lees het hele verhaal van Hotel Astoria, waar we op korte tijd een volledige totaaloplossing bezorgd hebben:

 • Tellie IPTV
 • VoIP-telefonie
 • Telenet Connectiviteit
 • Camerabewaking

"Dankzij Connectify kunnen we op vlak van IT steeds het beste aanbieden aan onze gasten." - Colin Dearman

Hotel Astoria De Haan Connectify

Telenet Business Partner

Als vaste Telenet Business Partner hebben wij jarenlange ervaring met de beste IT-oplossingen voor elke sector. Onze missie is om slimme oplossingen te vinden voor jouw onderneming. Daarbij combineren we uitstekende formules en technologie met onze eigen know-how en jouw wensen en noden. Zo garanderen wij een uitstekende all-round IT service!

Gratis audit

Heb je het gevoel dat het allemaal wat beter kan, maar weet je niet hoe? Vraag dan een gratis IT-audit bij Connectify aan! We bekijken je huidige infrastructuur en tonen waar de pijnpunten en potentiële risico's liggen. Met die analyse kunnen we samen kijken naar een oplossing op maat voor jouw hotel.

 • Reeds 20+ bedrijven gingen je al voor!

Connectify: jouw partner in Hospitality Wi-fi

Nood aan een IT-expert voor de beste wifi-oplossing voor jouw hotel? Connectify staat voor je klaar! We stellen je een totaaloplossing voor tegen aantrekkelijke prijzen. Geloof je in "seeing, then believing"? We bieden een gratis, vrijblijvende demo aan. Contacteer ons voor meer informatie.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht