Web-based digital signage: hoe werkt het?

Met digital signage verbinden bedrijven zich met hun klanten op een visueel aantrekkelijke manier. In het straatbeeld worden voorbijgangers constant aangesproken via affiches, etalage en andere reclame. In dat hele aanbod wil je natuurlijk dat jouw bedrijf de aandacht volledig trekt. Web-based digital signage zorgt ervoor dat je altijd je potentiële klanten naar binnen kan trekken.

Maar wat betekent het juist, cloud-based digital signage? Connectify legt het je uit!

Web based digital signage
Web based digital signage

Wat is digital signage?

Web based digital signage

Wat is digital signage?

Digital signage, ook wel beeldschermcommunicatie, is een manier om klanten, bezoekers en voorbijgangers te informeren via digitale beeldschermen. Daarnaast kan digital signage ook gebruikt worden voor interne communicatie. Je communiceert wat je wil, wanneer je wil en bereikt altijd de juiste personen.

De voordelen van cloud-based digital signage

Als je graag een easy-to-use platform gebruikt, dan kies je best voor cloud-based digital signage. Hiermee kan je alles vanop elke locatie beheren en aanpassen, en doordat alles via de cloud werkt, zijn er ook heel wat andere functionaliteiten. Perfect voor snelle promoties of boodschappen! De voordelen van digital signage via the cloud zijn:

1.

Eenvoudige digital signage software

Digital signage software die via de cloud aangepast kan worden, is vaak veel gemakkelijker in gebruik. Je kan zo gemakkelijk remote screens aanpassen (zelfs in andere filialen) en specifieke boodschappen weergeven, zonder dat je langs elk scherm moet passeren.

2.

Pas je digital signage content overal en altijd aan

Zijn er nog last-minute wijzigingen? Of een flash promotie in de winkel? Met cloud-based digital signage pas je van op elke computer gemakkelijk de content aan. Perfect voor wanneer je communicatie-afdeling vaak telewerkt. Met cloud-based software kunnen ook zij gemakkelijk aanpassingen maken op afstand.

Heb je verschillende filialen of kantoren? Dan is web-based digital signage zeker de beste optie. Je beheert zo gemakkelijk welke locaties welke informatie krijgen. Sommige promoties of nieuwtjes zijn namelijk belangrijk voor iedereen, maar andere berichten zijn eerder bedoeld voor één locatie. Met een web-based digital signage platform pas je alles gemakkelijk aan op maat van de doelbestemming.

3.

Narrowcasting

Broadcasting is out, narrowcasting is in! In plaats van brede communicatie waar je zoveel mogelijk mensen mee wil bereiken, kan je met digital signage heel gericht de juiste mensen op het juiste moment aantrekken. Daarmee ga je veel beter de juiste potentiële klanten kunnen binnenhalen. Volgens adroll.com verkiest 71% van de mensen zelfs gepersonaliseerde reclame, en geeft het je merk een betere reputatie.

Wordt het bijvoorbeeld wat kouder? Dan kan je in de etalage van je kledingwinkel de boodschap laten verschijnen: "Kom hier je nieuwe winterjas halen!" Is het ochtend? Wat dacht je van: "Kom binnen voor lekkere verse koffie!" Daarvoor is web-based digital signage zeker de beste oplossing, aangezien de software automatisch op basis van informatie op het internet (bijvoorbeeld het weer of het moment van de dag) de schermen kan aanpassen.

Waarvoor kan je digital signage gebruiken?

Web based digital signage

Waarvoor kan je digital signage gebruiken?

Nu is de vraag natuurlijk waar je digital signage allemaal voor kan inzetten. We geven een kort overzicht van de meeste gebruikte applicaties, maar met een beetje creativiteit zijn er nog tal van innovatieve manieren om digital signage in te zetten!

Geïnteresseerd naar een kwalitatieve, digitale upgrade? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!

Infokiosken

Met een Pixee scherm als infokiosk geef je je klanten en voorbijgangers alle informatie die ze nodig hebben. Via de ultramoderne schermen kan je nieuwe producten tonen, de snelste weg naar een bepaalde plaats weergeven of de klanten verwelkomen op een enthousiaste manier.

Infokiosken vormen een centraal informatiepunt dat 24/7 beschikbaar is voor iedereen. Het is daarom ook toepasbaar in elke sector! Steeds meer take-awayzaken gebruiken het om overzichtelijk de bestellingen op te nemen. Goed voor het personeel, want zij weten exact wat ze moeten bereiden, en goed voor de klant, wanten ze weten op elk moment wat er beschikbaar is!

Infokiosken kan je ook op elk moment van de dag aanpassen om de meest actuele informatie te tonen. Is er een product uitverkocht? Of is er iemand jarig in het kantoor en is er taart in de cafetaria? Je toont het gemakkelijk via de digital signage infokiosken.

Gestroomlijnde informatie in jouw zaak? Het kan met infokiosken!

Digitale receptie

Een digitale receptie of onthaalkiosk is perfect om klanten en bezoekers professioneel te verwelkomen, zonder dat er telkens een receptionist beschikbaar moet zijn. Onthaalkiosken zijn daarom geschikt voor heel wat sectoren zoals meeting centers, kantoren, hotels en zorginstellingen!

Via het heldere touchscreen kunnen bezoekers zich volledig zelfstandig aanmelden. Zo hou je gemakkelijk bezoekersaantallen bij en heb je alle nodige contactinformatie in geval van nood. Onthaalkiosken kunnen er zelfs voor zorgen dat hotelgasten zich zelfstandig in- en uitchecken. Je kan er ook voor kiezen om een gerichte reclameboodschap op de digitale receptie te tonen. Want dat is waar digital signage-schermen namelijk zo goed in zijn: de juiste boodschap weergeven op het juiste moment! 

Een onthaalkiosk bespaart ook heel wat tijd voor je personeel. Zij kunnen zich bezighouden met belangrijke zaken, terwijl de simpele taken geautomatiseerd verlopen via de onthaalkiosk. Je maakt daarmee ook meteen een professionele indruk op de bezoeker of klant.

Lees meer over de voordelen van een onthaalkiosk voor jouw organisatie.

Etalage TV

Voor winkels of immokantoren kan Pixee ook gemakkelijk dienen als Etalage TV. Etalageschermen met bewegende beelden en actuele informatie over je zaak zijn veel aantrekkelijker voor klanten dan klassieke statische borden of affiches. Investeren in digital signage voor je zaak is dus meer dan een mooi plaatje: het is een goede upgrade voor je marketing!

Met etalageschermen communiceer je relevante content naar klanten op het juiste moment en op de juiste manier. Met de web-based digital signage software pas je ook snel dingen aan zodat je geen reclame geeft voor een product dat al lang is uitverkocht. De ultra high brightness schermen van Pixee zorgen er ook voor dat je schermen altijd zichtbaar zijn, zelfs in de felle zon! De moderne uitstraling van Connectify’s Etalage TV zal de klanten simpelweg doen binnenstromen. 

Zeker voor immokantoren zijn zo'n schermen een pak handiger dan telkens manueel de bordjes veranderen. Is er een pand verkocht of verhuurd? Je kan in de digital signage software snel vanop de computer het uit je aanbod halen en een andere woning promoten. Dit is bovendien ook heel wat sneller gedaan dan fysieke bordjes vervangen.

Citymarketing

Digital signage kan ook perfect zijn voor een hele stad! In het smart city-concept worden digital signage-schermen ingezet om iedereen telkens de juiste informatie te kunnen geven in de stad. Ze zorgen voor een fijne beleving voor bewoners en bezoekers van de stad. Van goede muziek in de winkelstraten tot tijdschema's voor het openbaar vervoer… De digital signage schermen zorgen voor een intelligente stad die eenvoudig te navigeren is.

Ook voor steden is het handig om bepaalde taken te kunnen automatiseren. Steeds meer stadhuizen gebruiken onthaalkiosken om aanvragen te kunnen groeperen voordat ze bij het loket belanden. Zo kunnen taken goed verdeeld worden en wordt iedereen tijdig en adequaat geholpen.

In Eindhoven bijvoorbeeld wordt er al gebruik gemaakt van digital signage om een smart city te realiseren. Zij noemen de schermen de Citybeacons. Uit deze Citybeacons wordt ook sensordata gegenereerd, waardoor er bijvoorbeeld onderzoek gedaan wordt naar de luchtkwaliteit van Eindhoven.

Pixee: het beste digital signage platform

Pixee: het beste digital signage platform

De voordelen van digital signage zijn, met een beetje creativiteit, echt eindeloos! Ze zorgen voor een uitstekende klantervaring, gestroomlijnde administratie en aantrekkelijke reclame. Zeker met de heldere HD-schermen van Pixee kies je voor de beste manier om jouw zaak in de spotlight te zetten.

Web based digital signage

Gepersonaliseerd

De digital signage software van Pixee is eenvoudig in beheer. Hierdoor pas je gemakkelijk en snel de content aan die je op de displays wilt tonen. Door een centraal web based beheersysteem, bestuur je ook moeiteloos vanop afstand alle schermen. Ook voor IT-support is dit handig, want wij kunnen remote support bieden.

Met de 'System on chip'-technologie kan de software op elk toestel apart geïnstalleerd worden. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde aansturing en complete vrijheid over welke schermen deel zijn van je digital signage netwerk.

De beste kwaliteit

HD videos, heldere boodschappen en interessante animaties, het kan allemaal met de Pixee software. Met de ultra high brightness schermen toon je jouw content altijd op de beste manier, zelfs op zonnige dagen. Potentiële klanten zijn ook sneller aangetrokken door interessante HD videos dan door saaie content.

Ook de digital signage software van Pixee is uitermate geschikt voor een professionele werking. Je bestuurt gemakkelijk alle remote screens vanop je computer en kiest welk scherm welke informatie moet tonen.

Volledig in jouw huisstijl

Geen generic content, maar gerichte boodschappen in de huisstijl van jouw zaak of onderneming! Je kan de schermen helemaal aanpassen zodat ze altijd je logo tonen en volledig zijn vormgegeven in de huisstijl van je bedrijf.

Niets is zo belangrijk voor branding dan de visuele herkenbaarheid van je bedrijf. Ook je digital signage-schermen horen daar zeker bij. Je kan met de editor zelf aan de slag of je laten bijstaan door ons grafisch team.

All-in-formule

Met Connectify kan je genieten van een all-in formule, waarbij je zowel de digital signage software als alle hardware krijgt. Onze kwalitatieve displays komen in verschillende maten en gewichten, volledig volgens jouw budget. Maar je kan ook gerust je eigen toestellen gebruiken. We helpen je graag met de installatie van de digital signage software.

Digital signage & customer satisfaction: Onze referentieverhalen

Je moet natuurlijk niet enkel ons op ons woord geloven. Luister maar naar de zaken die wij al hebben geholpen met een kwalitatieve digital signage oplossing, volledig op maat van hun wensen en noden.

Fashion store Deleye

Fashion Store Deleye

Fashion Store Deleye zocht een digitale upgrade voor de communicatie en connectiviteit. Met 3 fysieke winkels wilden ze een goede oplossing die moeiteloos alle juiste informatie zou sturen naar de klanten. Naast VoIP-telefonie van 3CX en extra hulp bij de IT-infrastructuur, installeerden we kwalitatieve digital signage schermen.
Meeting center O-Forty

Meeting Center O-Forty

Bij Meeting Center O-Forty zochten ze een goede IT-oplossing en een manier om de schermbeleving te personaliseren. Naast een goed wifi-netwerk en Telenet Business, zorgden we voor een audiovisuele oplossing met de digital signage schermen van Pixee. Het resultaat? Een persoonlijke, professionele verwelkoming voor elke bezoeker van het meeting center!

Connectify: jouw partner voor de beste digital signage solution

Geïnteresseerd in een innovatieve oplossing voor jouw IT-problemen? Connectify staat voor je klaar met jarenlange expertise en uitstekende klantenservice. We zorgen voor de installatie van kwalitatieve technologie en een gratis opleiding voor je werknemers. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of vraag een gratis demo aan.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht