Connectify verbindt bedrijven met hun klanten

De voordelen van digital signage: een antwoord op al jouw vragen

Ooit al gelet op de informatieschermen in retail, wachtruimtes of ziekenhuizen? Heb je je ooit al afgevraagd waarom die schermen daar hangen en hoe ze jouw (winkel)ervaring optimaliseren? Connectify laat je de vele voordelen van digital signage ontdekken! 

Voordelen van digital signage
Schermbeleving digital signage

Wat is digital signage?

De term ‘digital signage’ verwijst naar één of meerdere schermen die klanten, bezoekers of patiënten informeren. Via deze schermen communiceren de bedrijven of organisaties met hun gasten. Vaak lees je hier een boodschap op, krijg je speciale aanbiedingen van producten of diensten te zien of wijst het je de weg. Omdat digital signage zo veelzijdig en handig is, duikt het steeds vaker op.

Lees hier over het gebruik van digital signage bij Immo Axel Lenaerts.

Wat is digital signage?

Waar wordt digital signage voor gebruikt?

Digital signage kan je voor verschillende doeleinden inzetten, maar die zijn afhankelijk van de sector. De toepassingen van een display in een woonzorgcentrum zullen anders zijn in een kantooromgeving of hotel. In het algemeen worden digitale schermen om drie verschillende redenen ingeschakeld: klantbeleving optimaliseren, nieuws presenteren en bezoekers inlichten.
1.

De beleving van de klant optimaliseren

Met behulp van digital signage kan je de klanten en bezoekers verwelkomen. Het maakt je zaak aantrekkelijker. Dit zal het algemene gevoel van welbevinden bij mensen sterk beïnvloeden. Ergens binnenstappen kan overweldigend zijn, maar omdat bezoekers zich dan ergens op kunnen focussen, creëer je met één enkel scherm een moment van rust.

Een digitale receptie kan ook in een interactieve vorm met touch screens. In een mum van tijd is de bezoeker verder geholpen, zonder extra druk op het personeel te leggen. Hoe beter de beleving van de klant, hoe meer jij er van zal profiteren!
2.

Nieuwigheden presenteren 

Digitale communicatie wordt ook ingezet bij het promoten van (nieuwe) producten, diensten en evenementen. Dit kan je makkelijk doen met afbeeldingen en video’s. Het zal klanten inspireren om te kopen of om deel te nemen aan de voorgestelde activiteiten.

3.

Klanten en bezoekers informeren

Je klanten en bezoekers op de hoogte houden doe je makkelijk met behulp van digital signage. Via narrowcasting verstuur je vanuit één centraal punt een boodschap naar elk scherm in het netwerk. Op die manier hou je mensen makkelijk op de hoogte van de planning, het weer, de veiligheidsvoorschriften, enzoverder. Met deze technologie is iedereen up to date!

De voorbeelden hiervan zijn eindeloos. Zo kunnen woonzorgcentra digital signage-schermen uitstekend gebruiken om bijvoorbeeld de activiteiten van de dag weer te geven of wat er op het menu staat. In bedrijven kunnen de signage-schermen dan weer gebruikt worden om statistieken weer te geven of om intern nieuws mee te delen aan alle collega’s. Kortom: al je communicatie kan gebeuren met digital signage-schermen!

Waarom wordt er zoveel gebruik gemaakt van digital signage?

Displays

Waarom wordt er zoveel gebruik gemaakt van digital signage?

Als je voorbij een scherm loopt, dan heb je dat sowieso gezien. Displays zijn nu eenmaal gemaakt om op te vallen. Om die reden bereik je ook een breed publiek. Toch dat is niet de enige reden waarom ze alles digitaliseren. We lijsten de belangrijkste voordelen van digital signage voor je op.

De voordelen van digital signage

Zichtbaar

Zoals hierboven al vermeld, maakt digital signage je zaak zichtbaar. Met behulp van Etalage TV, een digital signage-scherm in de vitrine van je zaak, trek je nieuwe klanten aan. Het toont meteen waar jouw bedrijf voor staat en wat bezoekers kunnen verwachten.

Flexibel

Met digital signage kan je in een mum van tijd relevante content delen, aangepast aan de tijd, de plaats en het doelpubliek. Aangezien het digitaal is, is het minder statisch dan posters. Je past je boodschap aan aan de behoeften van je klanten.

Professioneel

Dankzij de flexibiliteit van digital signage pas je ook makkelijk de lay-out van je content aan. Door het implementeren van de huisstijl van je zaak, oogt het geheel meteen professioneel. Ongeacht welke branche, een huisstijl draagt bij aan de zichtbaarheid en het vertrouwen van klanten.

Ecologisch

Weg met posters en flyers! Met een display hoef je geen geld meer uit te geven aan drukkerijen én draag je bij aan bosbehoud. Daarnaast bespaar je jezelf ook de tijd en moeite van het handmatig vervangen van affiches, flyers of prikbordberichten.

Dynamisch

Jouw scherm hoeft zeker geen saaie diavoorstelling te zijn. Digital signage kan leuk en dynamisch zijn! Dit geeft je gasten ook iets om naar te kijken tijdens het wachten, wat de wachttijd gevoelsmatig verkort.

Kan digital signage ook voor interne communicatie worden gebruikt?

Kort antwoord? Absoluut! Met digital signage draait je werkomgeving optimaal. Narrowcasting inschakelen op kantoor biedt heel wat voordelen en is efficiënter dan een e-mail versturen. Met deze software creëer je een vlotte communicatie op de werkvloer.

Eén klik en alle werknemers zijn geïnformeerd!

Bij wie kan ik terecht voor digital signage oplossingen?

Connectify, expert in digital signage, presenteert Pixee! Deze software biedt oplossingen voor al jouw noden. Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met de digital signage consultants van Connectify via het e-mailadres info@connectify.be. Connectify staat altijd voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht