Connectify verbindt inwoners met hun stad

Smart city: digitaliseer jouw stad of gemeente

De digitalisering van steden en gemeenten is meer dan ooit noodzakelijk. Digitale schermen zijn niet meer weg te denken uit ons leven en verschijnen nu ook meer en meer in het straatbeeld. Een digitale transformatie van jouw gemeente brengt heel wat voordelen en nieuwe inzichten met zich mee en het komt zowel burgers als lokale besturen ten goede. Citymarketing is nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Connectify geeft je alle informatie over smart city en de voordelen ervan. 

Smart City - digitaliseer je stad of gemeente
Smart City - digitaliseer je stad of gemeente

Digitalisering gemeenten - Smart city

Digitalisering in de stad

Digitalisering gemeenten - Smart city

Een ‘smart city’ of ‘slimme stad’ is een stad die informatietechnologie en internet of things gebruikt om de stad te beheren en besturen. Technologie wordt dan geïntroduceerd in de publieke ruimte: ziekenhuizen, bibliotheken, autowegen… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dankzij onze digital signage screens is het mogelijk om elke boodschap naar de juiste personen op het juiste moment te sturen. Deze digitale, interactieve schermen zijn de perfecte manier om te communiceren met inwoners en toeristen. Wijs de weg, toon een nieuwsfeed of deel up-to-date, geautomatiseerde veiligheidsinformatie mee.

Alles is mogelijk. Bovendien geven onze digital signage schermen uw stad een moderne en klassevolle uitstraling.

Smart city in de overheid en publieke ruimte

Smart city technologieën kunnen worden ingezet in de publieke ruimte en zijn een makkelijke manier om de dienstverlening aan de burger te verbeteren. Zo kunnen doorheen de stad of gemeente digitale en interactieve borden worden geplaatst. Daarop kunnen boodschappen verschijnen, maar inwoners en toeristen kunnen er ook allerlei soorten informatie op terugvinden en zelfs in interactie gaan met het scherm.

Niet alleen op de openbare weg, maar ook in overheidsgebouwen en andere openbare gebouwen kunnen digital signage screens of informatiekiosken worden ingezet om de dienstverlening te stroomlijnen. Onze slimme interactieve schermen kunnen aan elke locatie en situatie worden aangepast: laat bezoekers zich aanmelden bij een onthaalkiosk, wijs patiënten de weg naar een afdeling in het ziekenhuis of toon de laatste nieuwtjes uit het woonzorgcentrum

In het gemeentehuis kunnen bezoekers makkelijk zien welk loket open is of wie aan de beurt is, eventueel zelfs met een richtingaanwijzer om de bezoeker in de juiste richting te sturen. Op hetzelfde moment kunnen uitgelichte beslissingen van de gemeenteraad of komende activiteiten worden getoond op een ander deel van het scherm. Aan de andere kant van de balie kunnen uw medewerkers hun agenda voor die dag raadplegen en eventueel ook de planning van andere collega’s bekijken. Dit kan rechtstreeks gelinkt worden aan elk gekend softwarepakket.

In de huidige overgangsfase naar een compleet digitale overheid is er natuurlijk ook nog altijd een bepaald percentage burgers dat geen toegang heeft tot e-mail of het internet. Een interactieve informatiezuil met printer in het gemeentehuis kan deze personen de nodige documenten bezorgen en tegelijkertijd het personeel ontlasten. Ook lokale ondernemers en organisaties kunnen toegankelijk worden gemaakt op deze manier. Deze doorgedreven dienstverlening en transparantie van bestuur zal door de burger ongetwijfeld geapprecieerd worden.

Smart city in verkeer en mobiliteit

De smart city technologie kan ook op verschillende manieren worden ingezet voor verkeer en mobiliteit. Sensoren meten bijvoorbeeld hoe druk het op een bepaalde plaats is zodat het verkeer wordt omgeleid. Op die manier vermijd je onnodige files en uitlaatgassen.

Onze schermen kunnen eveneens een grote meerwaarde bieden aan de ingang van een boven- of ondergrondse parkeergarage. Het aantal beschikbare plaatsen op elk verdiep is natuurlijk de meest logische parameter, maar ook openingsuren en een gepersonaliseerde boodschap bij evenementen behoren tot de mogelijkheden. Bijkomende opties hier zijn richtingaanwijzers op extra schermen binnen het gebouw of het grafisch weergeven van de vrije plaatsen op een digitaal overzichtsplan.

Smart city in veiligheid

Ook op vlak van veiligheid kan onze technologie hulp bieden aan gemeenten. Wanneer het wegdek er glad bij ligt, is dat vaak niet zichtbaar voor chauffeurs. Slimme sensoren meten wanneer de temperatuur buiten lager dan 0°C bedraagt en onze digital signage schermen op strategische plaatsen geven meteen een waarschuwing aan alle voorbijgangers.

Ook kazernes van politie en brandweer in Vlaanderen kunnen heden ten dage niet meer om smart signage heen. Status en locatie van materiaal, uurroosters, grafische weergave van de temperatuur op honderden brandgevoelige plaatsen tegelijkertijd... Het is allemaal mogelijk en gebeurt reeds op meerdere locaties. Rook- of inbraakdetectors kunnen bijvoorbeeld ook op het moment van brand of inbraak een alarm sturen naar de smartphones van alle betrokken actoren. 

Smart city in gezondheid en well being

Onze smart city-technologieën kunnen ook bijdragen tot de gezondheid en well being van burgers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de luchtkwaliteit in openbare ruimtes te monitoren. Op die manier draagt het smart city-verhaal oplossingen bij voor zaken waar lokale besturen vaak geen controle over hebben.

Aan de ingang van het zwembad kan digital signage bijvoorbeeld gebruikt worden om de openingsuren, de activiteiten voor die dag, het CO2-niveau, de temperatuur van het water enzovoort te tonen, en aan de hand van een geautomatiseerde telling van het aantal bezoekers kan op eenvoudige wijze zelfs een “druktebarometer” met kleurcode worden geïmplementeerd.


Ook in het zwembad zelf kunnen onze digitale schermen een nuttige functie vervullen: een groot uurwerk, de watertemperatuur, de waterdiepte (bij zwembaden met verstelbare vloer), de overblijvende tijd tot sluiting van het zwembad...

Vanzelfsprekend zijn er ook voor sportzalen verschillende scenario’s te bedenken waarbij een onmiddellijke toegang tot informatie een meerwaarde is voor de aanwezige sporters of bezoekers. Denk bv. aan een interactieve informatiezuil op een centrale plaats in het gebouw waar op eenvoudige wijze een reservatie kan worden gemaakt voor een zaal, workshop of evenement.

Voordelen van digitalisering in de stad of gemeente

Man bekijkt digitaliseringsbord

Voordelen van smart city in de stad of gemeente 

In de nabije toekomst verwacht de Vlaamse regering dat steden en gemeenten volledig mee zijn met de digitalisering. Dat brengt op het eerste gezicht heel wat uitdagingen met zich mee, maar wanneer zo’n digitale transformatie goed uitgevoerd wordt komt dat ten goede van jouw gemeente en haar inwoners.

Beleving voor de burgers

Burgers beleven de stad helemaal anders. Ze zijn beter geïnformeerd, voelen zich welkom, vinden sneller de weg, ...

Informeren van burgers

Met smart city zijn burgers snel geïnformeerd over parkeermogelijkheden, aankomende evenementen, ...

Snel en geautomatiseerd met tal van integraties

De smart city oplossingen van Connectify integreren met met Recreatex voor boekingen van sportzalen, info over bezetting van sportzalen, vergaderzaal oplossing, integratie met ticketing systemen, …

Begeleiden van bezoekers

Minder files in de stad of gemeente door een betere signalisatie van de parkeergelegenheid, een efficiënt beheer van verkeersstromen, ...

Muziekbeleving in de stad

Intensifieer de winkelbeleving in de stad met het geïntegreerd muzieksysteem voor winkelstraten. Een belangrijke boodschap aan te kondigen? Ook dat kan gemakkelijk aan de stadsbezoekers gecommuniceerd worden.

Efficiënt onthaal van burgers in het stadhuis

Laat elke burger zich uniek voelen door een gepersonaliseerde smart city beleving in het stadhuis.

Centraal beheer

Alles centraal beheerd vanuit 1 overzichtelijk smart city platform: tijdsefficiënt, gebruiksvriendelijk, zeer effectief.

Connectify - Smart city professionals

Digitale dienstverlening is de toekomst. Zin om de eerste stappen naar digitalisering voor jouw stad of gemeente te zetten? Connectify heeft een sterk team van smart city professionals dat voor je klaarstaat. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste oplossingen op maat van jouw stad of gemeente.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

    Telefoonnummer *

    E-mail *

    Bericht