Cases

Pixee IPTV-oplossing woonzorgcentra
 

Anima Care

21 woonzorgcentra

Voor de vier nieuwbouwsite's van Anima Care is de groepering op zoek gegaan naar een oplossing om het IPTV-signaal naar de kamers te brengen.
Een oplossing die centraal aanstuurbaar is en vooral gebruiksvriendelijk.

Met veel plezier gaven we een vrijblijvende demo van de Pixee-mogelijkheden ter plaatse. In deze demo werd duidelijk dat Pixee aan alle verwachtingen voldeed en zelf meer kon bieden.
We stelden onze projectleider Siegerd aan om de grote oplevering te garanderen en alles in goede banen te leiden. Samen met het technisch team ging Siegerd aan de slag en werden er op een drietal dagen 100 televisies geïnstalleerd.

Tijdens de oplevering in Anderlecht was er kans op kabelbreuk door werken in de buurt. Samen met Telenet Business werd er beslist om een straalverbinding op te stellen tussen het ziekenhuis (iets verder) en het woonzorgcentrum in Anderlecht.
(bekijk foto van satellietverbinding)

Directeur aan het woord

Het voordeel van Pixee is dat onze bewoners slechts met één afstandsbediening alles kunnen besturen. De noodzaak van een digibox is er niet meer.
Vanuit het centraal platform beheren en besturen wij op de achtergrond dan alweer alle toestellen per kamer. Zo versturen we persoonlijke boodschappen naar bewoners. Wat de band tussen ons en de bewoner sterker kan maken.
Ook onze weekmenu of activiteiten kunnen we nu gemakkelijk meedelen via hun TV-toestel.

Toekomstmogelijkheden

Met Pixee werd hier reeds de basis gelegd. In de toekomst hebben de woonzorgcentra nog tal van mogelijkheden naar uitbreiding toe.
Zo kan men bijvoorbeeld een koppeling met de domotica voorzien of het brandalarm waarbij bewegwijzering voorzien wordt.
Krijgen ze veel vraag naar terugkijk-tv, dan hoeven ze die functie gewoon te activeren.

Meer over Pixee mogelijkheden

Geïmplementeerde services: