3CX: een cloud-based VoIP-telefoonsysteem

Digitale communicatie is, met het stijgende aantal thuiswerkers, in het bedrijfsleven ondertussen de nieuwe norm geworden. Om de interne en externe communicatie in jouw bedrijf te vergemakkelijken, heeft Connectify de ideale oplossing: een centraal beheerde telefooncentrale, met tal van mogelijke communicatiemethoden. Lees hier meer over de 3CX VoIP phone software.

3CX VoIP
3CX VoIP

Wat is VoIP?

3CX VoIP

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol. Dat betekent dat je communiceert via the cloud. Je apparaten worden dus niet aangesloten op een traditioneel telefonienetwerk, maar aan het bestaande computernetwerk in je bedrijf. 

Apparaten waarmee je dus normaal geen spraakoproepen kan doen, zoals je vaste computer, hebben nu die mogelijkheid wel.

Een traditionele of analoge telefoonlijn werkt via Integrated Services Digital Network (ISDN). Daartegenover maakt VoIP gebruik van IP-verbindingen, zodat spraak en video omgezet worden in compacte datapakketjes, en zo via het internet doorgestuurd worden.

Via het internet verloopt dit natuurlijk een stuk sneller, en bespaar je ook heel wat gesprekskosten. In vergelijking met analoge telefonie is VoIP dus efficiënter op vlak van tijd én geld, zowel voor binnenlandse als internationale gesprekken. 

Bekijk hier de 5 voordelen van VoIP.

Dé oplossing voor zakelijke communicatie

3CX VoIP

Dé oplossing voor zakelijke communicatie

Ondernemers en bedrijven gebruiken tegenwoordig bijna altijd VoIP, omdat het functies met zich meebrengt die essentieel zijn in het bedrijfsleven. Er is de mogelijkheid om spraak, data, een fax, of andere gegevens verzenden naar iemands inbox of andere apparaten. Dat heb je niet met traditionele telefonie.

VoIP is op geweldig veel vlakken erg veelzijdig. Een virtuele receptionist, wachtmuziek en wachtrijen, voicemail omzetten naar e-mail of tekst, gelijktijdige gesprekken en een handige telefooncentrale; alles is mogelijk!

Wat is 3CX?

3CX is een software die toelaat om gebruik te maken van VoIP, en werkt op basis van open standaarden met Unified Communications functies. Het beheren en gebruiken van de telefonie op kantoor, maar ook tools als web conferencing en instant messaging, was nog nooit zo gemakkelijk! Met de 3CX telefooncentrale krijg je buitengewoon veel mogelijkheden.

Unified Communications

Unified Communications, ofwel UC, verwijst naar de manier waarop verschillende communicatiemethoden met elkaar geïntegreerd zijn en zo met elkaar samenwerken. Alle tools die je nodig zou hebben, zoals telefoongesprekken, instant messaging, web conferencing, voicemail, wachtrijen, e mail, gelijktijdige gesprekken, en nog veel meer, worden met elkaar verenigd.

Ook staat UC toe dat medewerkers elkaars bestanden en gegevens kunnen inzien en delen, en zo in real time kunnen samenwerken. Door UC kan je ook op basis van de grootte van je bedrijf of kantoor alle instellingen persoonlijk configureren, waardoor je met de juiste UC-oplossing de interne en externe communicatie van jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Based on the SIP

De software van 3CX is gebaseerd op de SIP-standaard, wat staat voor Session Initiation Protocol.

SIP is een signaalprotocol waarmee een telefoonsessie tussen deelnemers tot stand wordt gebracht. Dit protocol wordt vooral gebruikt voor IP-telefonie, zoals VoIP. Omdat het een open standaard is, net zoals Unified Communications, is het erg populair op de telefoniemarkt.

Lees hier meer over het SIP-protocol.

3CX is dus geschikt voor elke bedrijfsgrootte en sector, en functioneert naar al je wensen. Gedaan met al die ingewikkelde hardware en features; met 3CX wordt het beheer van jouw telefooncentrale een fluitje van een cent!

Voordelen van 3CX VoIP

3CX VoIP

Voordelen van 3CX VoIP

Goedkoper

3CX VoIP licenties zijn, vergeleken met traditionele telefoonsystemen, een stuk goedkoper. Om een centrale voor traditionele mobiliteit te installeren, moet je namelijk betalen voor de hardware, de provider en de installatie zelf. De 3CX VoIP-software wordt daarentegen rechtstreeks aan the cloud gekoppeld, waardoor het een veel goedkopere toepassing is.

Veiliger

De software van 3CX is beschikbaar op zowel Windows, iOS en Linux, en is tot in de kleinste details beveiligd. Gebruikers van het systeem moeten zich geen zorgen maken, want elke IT-expert van Connectify is getraind in cybersecurity. Zij houden voor jou een een oogje in het zeil. Zo lopen al jouw belangrijke gegevens geen enkel risico.

Makkelijk te gebruiken en eindeloos veel mogelijkheden

Éen van de grootste voordelen van 3CX is dat het ook heel intuïtief en eenvoudig in beheer is. Apparaten configureren, het centrale systeem beheren en ten slotte gesprekken in de juiste baan leiden; het was nog nooit zo simpel.

Verder kan je ook bijvoorbeeld software-updates zonder probleem zelf uitvoeren. Wachten op hulp van de helpdesk is dus niet nodig.

Ondersteuning voor iedereen

Vraag je je af of jouw apparaat wel geschikt is om aangesloten te worden aan het centrale 3CX-systeem in je bedrijf? Geen zorgen, want er is ondersteuning voor bijna alle apparaten op de markt. Zo kan je op je Mac of Windows computer, en zelfs op elke smartphone, aangesloten worden op het systeem. 

Alle apparaten, alle diensten

Gebruik je dagelijks Outlook op je Windows of Mac, chat je op je phones, en wil je op je computer ook video conferencing calls kunnen doen, ongeacht je operating system? 3CX ondersteunt al deze diensten, en maakt het installeren van een centrale telefoniesoftware immens gemakkelijk!

Wie kiest voor 3CX, kiest voor flexibiliteit!

Telewerk: nog nooit zo makkelijk

3CX VoIP

Telewerk: nog nooit zo makkelijk

Vandaag de dag is telewerk het nieuwe normaal. Communicatiemethoden als video conference calls en web conferencing zijn erg belangrijk geworden in het bedrijfsleven. Het is dus essentieel dat mensen die van thuis uit werken, even goed geïntegreerd zijn in het centrale telefoonsysteem als mensen op kantoor. 

3CX is de perfecte oplossing voor thuiswerkers, want de software is speciaal gemaakt om dit allemaal zo efficiënt mogelijk te laten verkopen. Op jouw computer, smartphone of tablet, thuis of op kantoor, heb je alle nodige diensten binnen handbereik.

Simpelweg: reorganiseer je telefooncentrale met 3CX!

Connectify, Titanium 3CX-partner

3CX Partner

Connectify, Titanium 3CX-partner

Connectify kiest resoluut voor het VoIP-systeem van 3CX vanwege de geavanceerde functies, het simpele beheer en de scherpe prijzen. Al meer dan 20 jaar ondersteunen we netwerken en servers en sinds 2010 zijn we ook een vaste Titanium partner van 3CX. In samenwerking met 3CX garanderen we jouw organisatie een uitstekende service en expertise.

Wij regelen het voor je!

De VoIP-specialisten van Connectify vertalen jouw communicatienoden in een flexibele en waterdichte telefonie-oplossing. Samen met hen vind je de perfecte oplossing voor jouw organisatie; de tools die je nodig hebt om interne en externe communicatie zo vlot mogelijk te laten verlopen, heb je zo in handen.

Uiteraard bieden we een gratis, vrijblijvende demo aan. Aarzel niet en contacteer ons!

 • Al meer dan 50 hebben de 3CX software van Connectify

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht