3CX Web Client: alle communicatie in 1 overzicht

Met de 3CX Web Client kan je gemakkelijk, in je webbrowser, alle communicatie binnen je organisatie bekijken en beheren. De Web Client is eenvoudig in gebruik en heeft alle benodigde functies om via je browser te communiceren. Bellen, de status van je collega's bekijken, videoconferenties en klantencommunicatie, … het is allemaal beschikbaar in je browser met de 3CX Web Client! Wat 3CX nu precies inhoudt legt Connectify je in dit artikel uit.

3CX web client
3CX web client

3CX: de beste oplossing voor zakelijke communicatie

3CX: de beste oplossing voor zakelijke communicatie

3CX is een VoIP-telefoonsysteem (Voice over Internet Protocol) dat simpel in gebruik is en tal van belangrijke functies biedt om jouw zakelijke communicatie te optimaliseren. Het is dé totaaloplossing voor ondernemingen die graag een telefoonsysteem hebben met mobiliteit, geavanceerde contactcenterfuncties en uitstekende integratie. Het is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen, in elke sector, voor een aantrekkelijke prijs.

VoIP-telefonie

3CX applicatie - Connectify

VoIP-telefonie

VoIP-telefonie wordt steeds meer de standaard voor telefonie bij bedrijven. Voice-over-IP loopt via je eigen internetverbinding, waardoor je ook heel wat kosten bespaart. Er is namelijk geen aparte kabel nodig, zoals bij klassieke telefonie.

Daarbij biedt VoIP ook tal van belangrijke functies die niet te vinden zijn bij traditionele telefoonapparaten. Met de 3CX Web Client heb je een handig overzicht van alle communicatie, kan je spraak, gegevens en video verzenden en heldere videogesprekken voeren. Je kan gemakkelijk een gesprek opnemen via de Web Client of de smartphone app. Hierdoor is iedereen altijd en overal bereikbaar, en dat voor een fractie van de kosten van klassieke telefonie!

Leer meer over de voordelen van VoIP-telefonie voor jouw bedrijf!

Unified Communications (UC)

Eén van de grote voordelen van VoIP-telefonie, zoals 3CX, is de UC-functionaliteit (Unified Communications). Met UC communiceren de verschillende digitale communicatietools naadloos met elkaar.

Hierbij zorgt de Web Client van 3CX voor een duidelijk overzicht van de telefoongesprekken, webconferenties, sms'en en e-mails. Daarnaast kunnen de gegevens ook gedeeld worden met het team en kunnen gebruikers in realtime met elkaar samenwerken. Door Unified Communications heb je vanop elk toestel toegang tot alle functionaliteiten van het VoIP-systeem.

Je eigen callcenter

Je eigen callcenter

De functies van 3CX zijn niet alleen handig voor de interne communicatie van je bedrijf, maar ook voor de externe communicatie met klanten of andere bedrijven. Met een virtuele receptionist zorg je ervoor dat klanten meteen bij de juiste dienst belanden. Meetings met andere bedrijven over de hele wereld wordt ook een stuk eenvoudiger met de webconferenties van 3CX. Externe gebruikers loggen namelijk gemakkelijk in via hun eigen webbrowser, zonder dat ze extra software moeten installeren.

3CX zorgt ervoor dat je je eigen callcenter hebt met tal van mogelijkheden:

 • Een gesprek doorverbinden
 • Automatisch doorschakelen negeren op basis van de status van een collega
 • Een gesprek omzetten naar een conferentiegesprek met één klik in de interface
 • Onbeantwoorde gesprekken doorschakelen naar een collega die beschikbaar is of een voicemail
 • Een gesprek starten op een IP-toestel of smartphone
IT support & security

Connectify: 3CX Titanium Partner

3CX_Titanium

Connectify: 3CX Titanium Partner

Wij kiezen bij Connectify resoluut voor het 3CX-systeem als beste totaaloplossing voor zakelijke communicatie. Sinds 2010 zijn wij dan ook vaste partner van 3CX. We garanderen dat jouw bedrijf het verschil snel zal merken eens je overschakelt naar de geavanceerde technologie van 3CX.

Volgens digital.com, een grote recensent van producten voor bedrijven, is 3CX één van de beste systemen wereldwijd voor zakelijke telefonie.

3CX Web Client: een overzicht

De Web Client van 3CX is eenvoudig om mee te werken in je eigen webbrowser. Je kan gebruikmaken van de desktop client of de extensie downloaden voor Google Chrome. We tonen hier hoe je van start kan gaan met de web client.

Inloggen op de desktop client

Om in te loggen in je 3CX-systeem, heb je de gegevens nodig die je per e-mail gekregen hebt:

Desktop client 3CX
 • Klik op de web client URL die in de welkomstmail staat.

 • Vul je extensienummer en wachtwoord in of log in met je Google/Microsoft 365-account

Heb je de welkomstmail niet meer? In de smartphone app en in je webbrowser kan je gemakkelijk een nieuwe mail aanvragen.

Google Chrome, Mozilla Firefox Microsoft Edge.


Er is ook de mogelijkheid om via de desktop applicatie te werken. De web client is echter zonder installatie overal beschikbaar en heeft exact dezelfde functies als de desktop app. De webclient is beschikbaar in Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

3CX Web Client Google Extension

Als je niet telkens de web client wilt laten openstaan, maar je wel snel gesprekken wilt kunnen beantwoorden en starten, kan je gebruik maken van de webextensie van 3CX. Via de 3CX Click2Call Browser extensie voor Google Chrome en Microsoft Edge begin je met één klik vanop elke website of CRM-systeem te bellen. De extensie detecteert automatisch welke telefoonnummers er op een website staan en zal automatisch via het 3CX-systeem bellen.

De mogelijkheden binnen de web client

Communicatie 3CX Connectify

De mogelijkheden binnen de web client

De web client van 3CX zorgt voor geavanceerde mogelijkheden die niet beschikbaar zijn via klassieke telefonie. Je beheert gemakkelijk alle functies via de web interface voor elke smartphone, softphone en IP toestel.

Status instellen

In de web client kan elke collega een status instellen. De instellingen bij elke status kunnen gepersonaliseerd worden zodat de communicatie zo efficiënt mogelijk verloopt. Zo kan je instellen of iemand wel of niet push-notificaties moet krijgen tijdens de lunch of als ze onderweg zijn.

Je kan in de interface ook meteen zien welke collega's beschikbaar zijn. Handig wanneer je snel een antwoord nodig hebt van een bepaald team binnen je organisatie en niet iedereen fysiek op kantoor werkt. Voor telewerken is de 3CX webclient dus zeker een geschikte oplossing.

Gesprekken doorschakelen

Op basis van de beller ID, het tijdstip van het gesprek en de status van de werknemer kan een gesprek automatisch doorgeschakeld worden. Je kan ook het aantal seconden instellen voor het doorschakelen van gesprekken die niet meteen beantwoord worden.

Je hebt dus geen receptionist meer nodig die tijd verliest met het manueel doorverbinden van gesprekken, maar kan simpelweg alles instellen in de web client. Moet er toch manueel doorverbonden worden? In de web client zie je meteen wie beschikbaar is.

Een conferentiegesprek of videoconferentie beginnen

Via de web client kan je een conferentiegesprek inplannen en gebruikers uitnodigen om deel te nemen. Daarnaast kan je ook een audiogesprek gemakkelijk omzetten naar een conferentiegesprek. Perfect voor wanneer je tijdens een gesprek input nodig hebt van iemand anders in je organisatie.

Geavanceerd call management

Via de 3CX Web Client heb je toegang tot een geavanceerd call management-systeem voor een fractie van de kosten van klassieke telefonie. Wat bij traditionele toestellen al snel een dagtaak wordt, is bij 3CX heel wat toegankelijker. Met de phone selector zie je in één oogopslag welke toestellen beschikbaar zijn.

Connectify: jouw partner in zakelijke telefooncommunicatie

Connectify is gespecialiseerd in innovatie, connectiviteit en communicatie. Met onze expertise op vlak van zakelijke communicatie helpen we jouw bedrijf op elk vlak optimaliseren. Wil je je telefonie een digitale upgrade geven? Connectify helpt je een totaaloplossing op maat te vinden.

Neem contact met ons op via onderstaand formulier en ontdek wat wij voor jou kunnen doen.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Ben je op zoek naar een erkende en vooral betrouwbare IT-specialist die jouw bedrijf in alle aspecten kan bijstaan? Dan ben je bij Connectify aan het juiste adres. Via dit formulier kan je ons contacteren.

Voornaam *
Achternaam *
Kies uw sector *
Healthcare
 • Healthcare
 • Sport
 • Horeca en toerisme
 • Retail
 • Immobiliën
 • Steden en gemeentes
 • Industrie
 • Audiovisuele sector
 • Textiel
 • HR- en uitzendbureaus
 • Bank en verzekeringen
 • Andere
Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Bericht